Miten Meditaatio Pelasti Elämäni

ahdistus henkinen hyvinvointi meditaatio mielen hyvinvointi mielenrauha vapaudu ahdistuksesta Jan 07, 2021
Miten Meditaatio Pelasti Elämäni

Olen viimeisen vuoden aikana alkanut avoimemmin kertoa omista kokemuksistani ahdistukseen liittyen. Olen tehnyt tämän ennenkaikkea lisätäkseni ihmisten tietoisuutta siitä, että voimme vapautua noista ahdistavista, epätoivoa tuottavista ajatuksista ja tunteista. Itse opin sen kantapään ja erityisesti kärsimyksen kautta. Tänään haluaisin jakaa kanssasi, miten meditaatio pelasti elämäni.

Uskon, että sinäkin voit saada meditaatiosta valtavasti apua elämääsi, kamppailitpa ahdistavien tunteiden kanssa tai et. Suosittelen meditaatiota ihan jokaiselle, mihin tahansa elämäntilanteeseen.

Miten Meditaatio Pelasti Elämäni

Toki haluan heti kättelyssä sanoa, että matkaani vapaaksi ahdistuksesta on mahtunut monia muutoksia ja erilaisia ”työkaluja”, jotka ovat kukin vieneet minua eteenpäin. Joten en mitenkään voi antaa kunniaa yksinomaan yhdelle ainoalle.

Haluan kuitenkin nostaa yhden asian esille muita voimakkaammin ja se on meditaatio. Päivittäisestä meditaatiosta on ollut valtavasti apua, aikoinaan kun olen kamppaillut ahdistuksen kanssa, mutta myös nyt, kun ahdistus ei enää saa minua valtaansa ja voin hyvin.

Mitä Meditaatio On

Puhuessani meditaatiosta, jokaisella lukijalla tulee oma uniikki mielikuvansa sanasta meditaatio. Minä tarkoitan sillä sitä, että yksinkertaisesti hiljennytään ja käännytään sisään päin.

Sana meditaatio tarkoittaa tutuksi tulemista. Eli tullaan tutuksi omista ajatuksista, tunteista ja uskomuksista. Et nimittäin voi muuttaa elämässäsi ja itsessäsi mitään sellaista, josta et ole tietoinen. Muutos alkaa aina itsensä tarkkailulla ja paras keino siihen on meditaatio.

Meditaatio on opettanut minua hiljentymään tähän hetkeen ja rauhoittamaan herkästi ahdistuvaa mieltäni.

 

candles and incense for meditation

 

Kun ahdistus sai minut valtaansa, huomasin jokaikinen kerta karanneeni tästä hetkestä miettimään tulevaisuudessa mahdollisesti tapahtuvia asioita tai miten saisin hoidettua jonkun asian parhaiten. Yritin tiukasti pitää kiinni kontrollin tunteesta (mikä on illuusio).

Kun huomasin karanneeni pois nykyhetken tilasta, mitä tapahtui tuolloin j-a-t-k-u-v-a-s-t-i, pyrin palauttamaan huomioni tähän hetkeen. Siinä meditaatio auttoi valtavasti.

Reilun tunnin ajan, jolloin istuin meditaatiossa, kykenin rauhoittumaan tähän hetkeen ja päästämään irti ahdistusta aiheuttavista ajatuksista. Toisina päivinä se oli helpompaa kuin toisina.

Toki ajatuksista irti päästäminen oli vaikeaa aluksi, mutta harjoituksen myötä se helpotti. Sisukkaasti istutin kehoni alas ja pidin sen paikallaan, huolimatta sen vastustuksista. Ja vitsit, voin kertoa, että toisinaan se oli yhtä taistelua kehoni kanssa, mutta joka kerta kun en antanut periksi, vastustus hellitti otettaan.

Tein meditaatiota vähintään kerran päivässä, toisinaan useitakin kertoja päivän aikana. Mitä enemmän meditaatiota tein eli harjoittelin, sitä enemmän sen tuoma rauhan tunne alkoi pysyä myös päivän aikana.

Huomasin myös, että mikäli ajatukseni lähtevät laukkaamaan ei-toivottuihin asioihin, kuten turhaan murehtimiseen, pystyin pysähtymään ja olemaan läsnä tässä ja nyt. Pelkkä ”minimeditaatio” keskittymällä hengitykseen auttoi minua keräämään karanneen huomioni ja energiani takaisin.

 

love, kindness, meditation

Tein monenlaisia meditaatioharjoituksia, kuten energiakeskusten siunaamista ja tietynlaista visualisointia tai virittäytymistä korkeampiin energiataajuuksiin. Arjessani tänäkin päivänä päivittäin olevat meditaatiot ovat tohtori Joe Dispenzan ohjattuja meditaatioita, joita voin suositella lämpimästi. Pääset kurkkaamaan niitä täältä.

Suosittelen myös lukemaan Dispenzan kirjoja, kuten Luo itsesi uudelleen ja Yliluonnolliseksi.

Mitä enemmän meditaatiota tein, sitä tutummaksi tulin omien ajatusteni, tunteideni ja uskomusteni kanssa. Sen jälkeen niiden tietoinen muuttaminen oli paljon helpompaa.

Meditaation myötä stressitasoni laski merkittävästi, ahdistukseni alkoi vähentyä päivä päivältä ja tunsin oloni paremmaksi. Aloin myös uskoa siihen, että pystyisin luomaan yhdessä universumin kanssa itselleni upean unelmieni elämän.

Onni Asuu Sisässämme ja Meditaatio Auttaa Löytämään Sen

Suurin käännekohta tapahtui meditaatioretriitillä Dubaissa, jossa tunsin meditaatiossa niin valtavan määrän Rakkautta kaikkia ja kaikkea kohtaan, etten tiennyt voivani tuntea niin voimakkaasti. Uskon, että se oli vasta alkusoittoa ja on mahdollista tuntea vieläkin suurempaa Rakkautta ja Ykseyttä.

Ajattelin tuolloin, etten anna enää minkään ulkoisen asian viedä tätä tunnetta minulta pois. Täytyy kuitenkin myöntää, ettei se ollutkaan ihan niin helppoa, vaan annoin edelleen tiettyjen ulkoisten asioiden vaikuttaa mielialaani, mutta koko ajan vähemmän ja vähemmän.

Tänä päivänä tiedän, että tuo tunne on aina mukanani enkä enää tarvitse mitään ulkoista asiaa tuomaan minulle tuon tunteen. Se on minussa. Se on sinussa. Se on meissä jokaisessa, aina.

Haluatko Vapautua Ahdistuksesta ja Lisätä Mielenrauhaasi? Tilaa Ilmainen Työkirjasi Täältä!

Olemme oppineet uskomaan, että onnellisuus, rauha, yltäkylläisyys tai mitä ikinä elämässä haluammekaan, tulevat jostain tuolta itsemme ulkopuolelta. Eikö ole ironista, että onnellisuus ja rauha ovat ”piilossa” paikassa, josta viimeisenä osaamme niitä etsiä. Meissä itsessämme.

Arvosta, kunnioita ja rakasta itseäsi niin paljon, että otat päivittäin edes hetken aikaa kääntyä sisäänpäin ja kysyä itseltäsi, mitä sinulle kuuluu ja sitten hiljentyä riittävästi kuullaksesi vastauksen.

Miksi Sinunkin Kannattaa Aloittaa Meditaatio

Kuten jo mainitsin, minusta jokaisen kannattaisi meditoida. Kyllä, sinunkin. Tässä listattuna joitakin meditaation lukuisista hyödyistä:

 🙏 Rauhoittaa mieltä

 🙏 Parantaa tietoisuutta itsestä

 🙏 Vähentää stressiä

 🙏 Parantaa stressinsietokykyä

 🙏 Parantaa vastustuskykyä

 🙏 Parantaa keskittymiskykyä

 🙏 Helpottaa masennusta ja ahdistusta

 🙏 Laskee verenpainetta

 🙏 Parantaa unenlaatua

 🙏 Lisää energiaa

 🙏 Lisää onnellisuuden tunteita

 🙏 Lisää luovuutta

Tässä tuli piitkä lista syitä, miksi meditaatiolle kannattaa ottaa aikaa joka päivä. Tärkeintä on kuitenkin miettiä, miksi sinä haluat meditoida. Mieti, mitkä ne omat tärkeät syysi ovat ja näin pysyt motivoituneena tekemään päivittäiset meditaatioharjoituksesi.

Mistä Aloittaa, Jos Ei Ole Ennen Meditoinut

Mistä tahansa aloitatkin, pääasia on, että otat päivittäin aikaa hiljentyäksesi ja kääntääksesi huomiosi sisäänpäin. Vaikka kerroinkin oman meditaatioharjoitukseni yleensä kestävän noin tunnin, se ei tarkoita, että sinun täytyy istua tunti meditoimassa.

Hengitykseen Keskittyminen

Jos et ole koskaan ennen meditoinut tai siitä on kauan aikaa, suosittelen, että aloitat vaikka vain hiljentymällä kymmeneksi minuutiksi.

Valitse rauhallinen paikka ja aika, jottei sinua häiritä. Istu ryhdikkäästi, mutta rennosti ja sulje silmäsi.

Keskity hengityksesi virtaukseen ja miten ilma kulkee nenäsi kautta syvälle kehoosi. Anna jokaisen uloshengityksen rentouttaa sinua enemmän ja enemmän.

Jos huomaat huomiosi karanneen ajatuksiisi, tuo se lempeästi takaisin hengitykseesi. Jatka tätä haluamasi aikaa, kunnes tunnet rentoutuneesi.

Voit laittaa ajastimen, mikäli sinulla on rajallisesti aikaa. Muutoin voit tehdä harjoituksen oman fiiliksen mukaan ja päättää sen, kun tunnet olosi hyväksi ja rentoutuneeksi.

Älä huolestu, jos huomaat keskittymisesi herpaantuvan usein harjoituksen aikana. Tarkoituksena ei ole tyhjentää mieltä ja poistaa kaikkia ajatuksia, vaan keskittyä vain havaitsemaan mitä on läsnä.

Aina kun olet takertunut ajatuksiisi ja huomaat sen, tuo huomiosi takaisin tähän hetkeen itseäsi tuomitsematta.

Ohjattu Meditaatio

Toinen vaihtoehto on tehdä ohjattu meditaatioharjoitus, joita löytyy internetistä valtavia määriä, etenkin jos englanti taipuu. Jotkut kokevat tämän helpompana vaihtoehtona, koska on helpompi keskittyä äänitteeltä kuuluvaan ohjaukseen eikä ajatukset välttämättä karkaile niin paljoa. Itse olen tehnyt eniten ohjattuja harjoituksia, kuten aiemmin mainitsinkin.

Milloin ja Kuinka Usein Kannattaa Meditoida

Suosittelen lämpimästi ottamaan meditaation päivittäiseksi tavaksi. Pyri meditoimaan vähintään kerran päivässä.

Valitse itsellesi sopivin aika. Aamu tai ilta on parasta aikaa, koska olet jo valmiiksi matalammilla aivoaalloilla, kuin päivän aikana. Tärkeintä on kuitenkin, että ajankohta tuntuu sinusta hyvältä ja sopii arkeesi. Näin meditaatio tulee myös tehtyä.

Jos vasta aloittelet meditaatioharjoituksia, voi olla hyvä idea tehdä meditaatiota pitkäjänteisesti muutaman kuukauden ajan ja kirjoitella päiväkirjaan ajatuksia, tunteita ja mitä tahansa nousee pintaan. Voit myöhemmin palata lukemaan päiväkirjaa ja huomata, miten elämäsi, ajattelusi ja toimintasi ovat muuttuneet.

Äläkä ihmettele, jos lähipiirisi huomaa positiivisia muutoksia sinussa. Se on täysin odotettavissa!

Kiitos, että luit loppuun asti! Tässä oli tiivistetysti omia kokemuksiani meditaatiosta ja miten koen, että meditaatio pelasti elämäni. Toivon, että sait innostusta omaan meditaatioharjoitteluusi.

Kuulisin myös mielelläni sinun kokemuksiasi meditaatiosta, joten jätäthän kommenttisi alle ja jutellaan lisää! 

Voit myös käydä lukaisemassa postaukseni Lisää Onnellisuuttasi Näillä Vinkeillä

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022