Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

itsensäkehittäminen mindset pysyvä muutos Jun 29, 2022
Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Tiedätkö miksi mindset työskentely ei yksin riitä? Onhan se ollut pinnalla jo pitkään, joten täytyyhän siinä jotain perää olla, vai mitä?

Mindset tuntuu edelleen olevan yksi kuumista aihealueista itsensäkehittämisen saralla.

Mindsetin työstämisellä tarkoitan siis oman mielen asetusten työstämistä niin, että se jatkossa palvelee sinua paremmin. Voisi myös sanoa, että se on mielenvalmennusta.

Mutta yksinään mielen tasolla asioiden työstäminen ei riitä, kerron ihan kohta miksi.

Mitä Mindset Työskentely On?

Mielen valmennus on omien sisäisten mielen asetusten työstämistä ja uudelleenohjelmoimista.

Se tarkoittaa siis sitä, että ensinnäkin

1 tullaan tietoiseksi omista ajatuksista, asenteista sekä uskomuksista. 

Miksi näistä on niin tärkeää tulla tietoiseksi? Koska jos et tiedosta omia uskomuksiasi, olet ikäänkuin niiden “uhri”, uskomustesi vallassa. 

Ja koska uskomukset ovat oppimiasi käsityksiä MENNEESTÄ, se tarkoittaa, että niin kauan kun elät omien uskomustesi mukaisesti, tiesitpä sitä tai et, luot samaa todellisuutta uudestaan ja uudestaan. 

Uskomuksesi nimittäin luovat todellisuutesi. Todellisuus ei koskaan ole juuri sitä miltä se näyttää, vaan sinä näet todellisuuden hieman erilaisena kuin vaikkapa minä, koska meillä molemmilla on omat uskomuksemme ja näkemyksemme maailmasta. 

miksi mindset työskententely ei yksin riitä

Mielen työstämisellä siis pyritään ikään kuin päivittämään omia, vanhentuneita uskomuksiamme, jotka eivät enää palvele meitä. 

Tämä on valtavan tärkeää, koska toimimme noin 95% ajasta näiden alitajuisten, tiedostamattomien ohjelmien mukaisesti. Teet siis tietoisia valintoja päiväsi aikana vain noin 5% ajasta! Aika hurjaa, eikö?

2 Ajatusten, asenteiden ja uskomusten muuttamista mielen tasolla

Kun olet ensin tullut tietoisemmaksi omista uskomuksista sekä ajatuksista, on aika muuttaa niitä.

Tämän voi tehdä yksinkertaisimmillaan kyseenalaistamalla uskomuksiaan ja ajatuksiaan yksi kerrallaan. Näin alat hiljalleen havaita, että ajatuksesi eivät ehkä sittenkään ole totta.. etkä sinä ole ajatuksesi!

Fixed Mindset vs. Growth Mindset

Oletko kuullut puhuttavan termeistä ‘fixed’ ja ‘growth’ mindset? Näillä tarkoitetaan omaa asennoitumista, eli mihin olet taipuvainen tällä hetkellä. Nämä ovat täysin muutettavissa!

Fixed Mindset

Fixed Mindset tarkoittaa, että meillä on ikäänkuin muuttumattomuuden asenne. Tällöin henkilö uskoo (tietoisesti tai tiedostamattaan), että tällainen hän nyt on eikä muuksi muutu. Eli henkilöllä on uskomus, että vaikkapa tietyt ominaisuudet tai taidot eivät ole hänelle mahdollisia. 

Usein nämä uskomukset juontavat juurensa pelosta, ihan kuten tämä muuttumattomuuden asennekin. Tämä on kuitenkin vain sarja uskomuksia, joista on tullut näkemys, tapa jolla maailman näkee. 

 

 

 
Et näe maailmaa sellaisena kuin se on, vaan sellaisena kuin sinä olet!

 
 

Growth Mindset

Growth mindset puolestaan on nimensä mukaisesti kasvun asenne. Tällöin henkilö uskoo, että sillä ei ole niin väliä mistä hän on tullut ja millainen hän on nyt, koska hän voi itse valita kehittää haluamiaan ominaisuuksia ja oppia haluamiaan taitoja. 

Toki tälläkin henkilöllä voi olla omia epävarmuuksia ja pelkoja, ihan kuten jokaisella meistä. Kasvun asenteen omaava henkilö kuitenkin uskoo siihen, että hän voi kasvaa ja oppia pois omista toimimattomista ajatus- ja käytösmalleista. 

Kumpaan sinä kallistut enemmän? Onko sinulla enimmäkseen kasvun asennoituminen vai koetko, että olet mitä olet, etkä muuksi muutu? 

Jos huomasit, että olet taipuvainen muuttumattomuuden asenteeseen, älä huoli! Se on hieno juttu, sillä nyt kun huomaat sen, et enää mene siihen automaattisesti ja se on helpompi muuttaa. 

Lue myös: Tämä yksinkertainen asia voi muuttaa elämäsi >>>

Mindset Työskentelyn Hyödyt

Omien mielen asetusten työstäminen on äärimmäisen tärkeää, sillä oman mielesi rajoitteet ovat todellisuudessa ainoat asiat, jotka sinua rajoittavat.

Eli vain ja ainoastaan se, mihin uskot tai et usko, voi rajoittaa mahdollisuuksiasi elämässä. Muista, että näet maailman omien linssiesi läpi. Et näe maailmaa sellaisena kuin se on, vaan sellaisena kuin sinä olet.

Näin ollen, kun muutat mielenasetuksiasi, muutat linssejä joiden läpi näet maailman. Tällöin tulet myös muuttamaan automaattisesti käyttäytymistäsi ja tekemään erilaisia valintoja. Ja sen seurauksena tulet tietysti luomaan myös uuden, erilaisen todellisuuden jossa elät!

Meillä kaikilla on omat uskomuksemme, joiden mukaan luomme todellisuutemme. Ja jos haluamme luoda elämäämme jotain muuta, jotain uutta, meidän täytyy muuttaa myös alitajuisia uskomuksiamme SYVÄLLISESTI. 

Mielen tasolla työskentely on todella hyvä väline omien uskomusten muuttamiseen ja sen avulla voi saada suuriakin oivalluksia. Se auttaa näkemään asiat eri tavalla kuin aiemmin ja alat nähdä enemmän mahdollisuuksia elämässäsi kuin ennen.

Jos haluat pysyviä muutoksia elämässäsi, yksistään mielen tason työstäminen saattaa jäädä hieman vajavaiseksi.

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Kuten sanoin, toisinaan mindset työskentely ei yksin riitä. Syy tähän on se, että se voi jäädä hyvin pintapuoliseksi. Toki mielen asetusten kanssa työskenteleminen voi auttaa saamaan valtavia oivalluksia ja se onkin äärimmäisen hyvä työkalu.

Kuitenkin usein tarvitaan enemmän.

Nimittäin meidän keho varastoi muistot menneistä ja meidän kehomme onkin ikäänkuin menneen tuotos. Eli jos olet elänyt viimeiset 30-40 vuotta tai enemmänkin tuntien vihaa, surua, syyllisyyttä tai mitä tahansa rajoittavaa tunnetta, tuo on kehosi tämänhetkinen oletusasetus.

Palaat siis takaisin siihen emotionaaliseen oletusasetukseen jatkuvasti. Ehkäpä olet huomannutkin tämän.

Joten jos emme muuta asioita myös tunteiden ja kehon tasolla, sekä tietysti käyttäytymisen tasolla, mitä hyötyä on mielen työstämisestä? 

Oma valmentajani sekä kouluttajani sanoo, että todellinen paraneminen näkyy käyttäytymisen muutoksena.

Toisin sanoen, mitä hyötyä on tehdä sisäistä paranemistyötä tai mielentyöskentelyä, jos se ei näy omassa elämässä?

Syy miksi mielen työstäminen yksinään ei riitä on, että kun työskennellään mielen tasolla, se yleensä toimii vain tietoisella tasolla. Toisin sanoen älyllisesti.

Kuinka moni esimerkiksi tietää miten olisi hyvä pitää itsestään huolta fyysisesti ja kuinka moni noista ihmisistä oikeasti tekee niin? Ei turhan iso joukko.

Tämä johtuu siitä, että se ei yksin riitä, että tiedämme jotain tietoisella tasolla, vai mitä? Meidän täytyy sukeltaa pintaa syvemmälle. 

Jos sinulla on tiedostamattomia blokkeja, kuten pelkoja ja rajoittavia uskomuksia (joita on muuten meillä kaikilla), et edes voi työstää noita asioita mielen tasolla, koska et ole niistä tietoinen. Vielä. Sen takia alitajuntaan käsiksi pääseminen on tärkeä osa muutosta. 

Mutta kun alat tulla tietoiseksi edes hieman, nuo blokit alkaa nousta tietoisen mielen ulottuviin ja voit alkaa työstää niitä. 

Voit siis jankata affirmaatioita maailman loppuun saakka, eikä se yksinään muuta sinua mihinkään. 

Älä ymmärrä väärin, affirmaatiot eli voimalauseet on ihan loistava juttu ja hyvä väline muutoksessa! Ne ei vain yksinään riitä.

miksi mindset työskentely ei yksin riitä

Tästä syystä työskentelen asiakkaideni kanssa viidellä eri muutoksen tasolla, jotta muutos on oikeasti pysyvä. Nämä tasot ovat mieli, tunteet, käyttäytyminen, somaattinen sekä alitajunnan taso. 

Joten kun olet muutoksen polulla, muistathan ottaa itsesi huomioon sinä upeana kokonaisuutena joka olet. Pintapuolisesti käsitellyt asiat johtaa pintapuolisiin, kestämättömiin tuloksiin.

Haluatko pureutua pintaa syvemmälle ja tehdä pysyviä muutoksia elämässäsi? Katso lisää >>>

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022