Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

manifestointi miten olla onnellinen rajoittavat uskomuset sisäinenpuhe Aug 03, 2022
Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Haluaisitko tietää, miten voit hyödyntää esteitä (kuten rajoittavia uskomuksia) saavuttaaksesi haluamasi? Se on nimittäin täysin mahdollista! Saat tietää sen ihan pian!

Tarkennan ensin hieman, mitä tarkoitan ”esteillä”.

Esteillä tarkoitan siis niitä sisäisiä uskomuksia sekä ulkoisia toimintatapoja, jotka ovat tähän asti estäneet sinua saavuttamasta haluamaasi. Tiesitpä sitä tai et, sinullakin näitä esteitä on.

Ellet sitten satu jo elämään unelmiesi elämää joka on upeampaa kuin koskaan olisit voinut kuvitellakaan. Siinä tapauksessa, sinun olisi ehkä hyvä olla kirjoittamassa tätä postausta ja jakamassa vinkkejäsi. 

Näitä esteitä voi olla vaikkapa seuraavat:

🌸 Rajoittavat uskomukset, kuten ”en ole riittävän hyvä” tai ”en pysty siihen”

🌸 Arvottomuuden tunne

🌸 Viivyttely tai huomion harhauttaminen

🌸 Itsensä pitäminen kiireisenä.. jatkuvasti.

🌸 Pelot (pelko epäonnistumisesta, muiden mielipiteistä jne.)

Tässä vain muutama esimerkki näistä esteistä, joista puhun tässä postauksessa.

Katso täältä 5 tyypillistä estettä unelmiesi tiellä >>>

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi?

Usein ajatellaan, että nämä esteet, kuten sisäinen kriitikko, itsensä epäily tai itsensä harhauttaminen sosiaalisella medialla tai Netflixillä on huono asia.

Ja mihin tämä johtaa? Tietysti siihen, että tuomitset itseäsi siitä, että toimit kyseisellä tavalla.

Onhan pelkästään jo jonkin asian arvottaminen ”huonoksi” omanlaistansa tuomitsemista.

Ja jos olet ollut matkassani jo jonkin aikaa, olet taatusti kuullut minun sanovan, että tuomitseminen ei toimi. Eikä liioin tuomitsemisen tuomitseminen, eikö totta?

Nämä esteet, blokit ovat itse asiassa täysin neutraaleja, ihan kuten kaikki muukin elämässämme. Me itse annamme niille usein huomaamattamme merkityksiä, kuten ”hyvä” tai ”huono”.

Todellisuudessa ne ovat vain omia ajatuksiamme ja mielikuviamme asioista, ei ultimaattisia totuuksia.

miten hyodyntaa esteita saavuttaaksesi haluamasi

Jos sinulla on jokin este, vaikkapa äänekäs sisäinen kriitikko, on hyvä ymmärtää, että se ei ole millään tapaa huono asia. Itseasiassa päinvastoin.

Jos sinulla on mikä tahansa ”huono” tapa, sisäinen tai ulkoinen, se tarkoittaa sitä, että jollain tasolla uskot, että se tapa palvelee sinua.

Tiedän, tämä saattaa kuulostaa täysin pöljältä, mutta näin se on. Jos siis vaikkapa rojahdat työpäivän jälkeen sohvalle kävelylenkin sijasta, sinussa on vähintäänkin pieni osa, joka uskoo se auttavan sinua tavalla tai toisella.

Et välttämättä ole tietoinen tästä, saati että tietäisit millä tavalla se yrittää sinua palvella. Ja niin se kuitenkin tekee.

Sen takia on hyvä pysähtyä tarkastelemaan, millä tavalla ”pahat” tapasi yrittävät auttaa sinua.

Mutta miten näitä esteitä voi sitten hyödyntää saavuttaaksesi haluamasi?

1. Identifioi omat esteesi

Listaa siis ylös kaikki ”esteet” / blokit, jotka ovat seisseet unelmiesi tiellä.

Jaan blokit sisäisiin ja ulkoisiin, joista jälkimmäiset voi olla helpompi havaita.

Ulkoisia esteitä on esimerkiksi puhelimen/television tuijottaminen (eli itsensä harhauttaminen), asioiden viivyttely tai vaikkapa liiallinen vastuunottaminen tai vaikeus sanoa ei.

Sisäisiä esteitä puolestaan ovat vaikkapa itsesi epäily, itsekritiikki, muiden miellyttäminen tai perfektionismi. Kaikki ulkoisetkin esteet johtuvat lopulta sisäisistä esteistä, joten niistä on tärkeää tulla tietoiseksi.

Ota hetki aikaa nyt ja listaa omia tyypillisiä esteitä, joista olet jo tietoinen.

Jos kaipaat apua tämän kanssa, tilaa täältä maksuton valmennussarja, joka auttaa sinua selkeyttämään mitä haluat ja mikä sinua estää saavuttamasta haluamaasi >>>

Jos sinulla on vaikeuksia tiedostaa omia blokkejasi, kehotan lämpimästi ottamaan rohkeita askelia kohti unelmiasi ja takaan, että blokkisi nousevat pintaan! Se on täysin varmaa.

2. Selvitä, mitä nuo blokit haluavat.

Toisin sanoen, millä tavalla nuo esteet yrittävät palvella sinua. Jos maltat hiljentyä riittävästi, pääset kyllä käsiksi siihen, miten ne ihan oikeasti yrittävät sinua auttaa.

Blokeilla on aina hyvä tarkoitusperä. Se ei tietenkään tarkoita, että niiden keino auttaa sinua saamaan haluamiasi asioita olisi toimiva, usein se ei ole. Mutta niillä on hyvä tarkoitusperä.

Kun selvität, mitä blokkisi sinulle oikeasti haluavat, voit ottaa vastuun tuosta asiasta ja tietoisesti antaa sitä itse itsellesi.

Voit ikään kuin varmistaa, että annat itsellesi sen asian, mitä blokit yrittivät taata ja samalla menet rohkeasti kohti unelmiasi.

Siispä, kun olet saanut selville, mitä tietty blokki sinulle haluaa, kysy itseltäsi, miten voisit varmistaa, että saat sen asian mitä tuo blokki sinulle halusi JA menet samalla kohti haluamiasi asioita?

Esimerkki: ajatellaan, että haluat ryhtyä yrittäjäksi tai vaihtaa uraa, mutta huomaat ettet ota askelia kohti haluamaasi vaan sen sijasta ajaudut katselemaan tv:tä tai selailemaan sosiaalista mediaa turhan aktiivisesti.

Voi olla, että jollain tasolla et usko että pystyt siihen tai pelkäät että epäonnistut. Tämä ulkoinen blokki (itsesi harhauttaminen) saattaa esimerkiksi yrittää varmistaa, että pysyt tutussa ja ”turvallisessa”, sillä ego pelkää kaikkea tuntematonta.

Näin ollen se, että olet alitajuisesti harhauttanut itseäsi, saattaa yrittää pitää sinut turvassa. Tässä tapauksessa on tärkeää itse antaa itselleen turvallisuuden tunnetta ja samalla totuttautua uuteen ja tuntemattomaan ja ottaa rohkeasti askelia kohti unelmiasi.

Nyt on sinun vuorosi. Pysähdy hetkeksi pohtimaan, miten omat esteesi yrittävät sinua palvella, jotta voit itse antaa itsellesi tietoisesti noita asioita (tunteita) samalla kun etenet määrätietoisesti kohti unelmiasi!

Ja muista, että on tärkeää ystävystyä näiden ”blokkien” kanssa. Ne yrittävät viattomasti vain palvella sinua tavalla tai toisella.

Ja niiden tuomitseminen ei auta asiaa. Itseasiassa aivan päinvastoin. Se aiheuttaa vastustusta ja kiristystä sinussa, jolloin et voi olla niin luovassa ja motivoituneessa tilassa, kuin olisit jos toimisit hyväksynnästä ja rakkaudesta käsin.

Ystävysty blokkiesi kanssa ja tulet huomaamaan, miten kevyesti ja nautinnollisesti voit alkaa toteuttamaan tavoitteitasi.

Mikä sinua on estellyt saavuttamasta unelmiasi? Kerro kommenteissa!

 

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022