5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

manifestointi rajoittavat uskomuset sisäinenkriitikko sisäinenpuhe unelmaelämä Jul 27, 2022
5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Meillä jokaisella on lukuisiakin uskomuksia, jotka pidättelee meitä kurkottamasta korkeammalle kohti unelmiamme. Tässä 5 tyypillistä estettä, jotka saattavat seistä sinunkin unelmiesi tiellä!

Katso kuinka moni näistä tuntuu tutulta!

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Meillä kaikilla on sisäisiä ja ulkoisiakin esteitä, jotka seisovat unelmiemme tiellä ”estäen” meitä saavuttamasta mitä haluamme.

Yleisesti ottaen myös ulkoiset esteet johtuvat sisäisistä blokeistamme sekä uskomuksistamme. Nämä ovat siis asioita, jotka ohjaavat sinunkin käyttäytymistäsi, tiesitpä siitä tai et.

Siksipä näihin on äärimmäisen tärkeää tuoda huomiota, jotta voit tiedostaa pyörivätkö nämä sinun tietoisuutesi taustalla ohjaten toimintaasi. Ja näin ollen myös tuloksiasi!

 

5 tyypillistä estettä unelmiesi tiellä

Ironista on, että nuo samaiset asiat, joita pidämme esteinä tiellämme kohti haluamaamme, ovat itse asiassa juuri niitä asioita, jotka auttavat meitä saavuttamaan tavoitteemme. Kunhan vain rohkeasti pysähdymme ja kohtaamme nuo asiat.

Olen huomannut sekä omassa elämässäni että työssäni asiakkadeni kanssa, että suurimmalla osalla ihmisistä on tiettyjä, yleisiä uskomuksia, jotka ”estävät” heitä saavuttamasta haluamiaan asioita.

Listaan näistä muutaman tässä postauksessa.

1. Minulla ei ole riittävästi aikaa

Kuinka monesti sinä olet ”sortunut” sanomaan, että ”ei ole aikaa”?

”Ei ole aikaa tavoitella omia unelmia.”

Ei ole aikaa tehdä asioita, joita rakastat.”

”Ei ole aikaa opiskella uutta ammattia.”

Ei ole aikaa liikkua ja pitää huolta fyysisestä jaksamisestani.”

Eiköhän meistä jokainen ole joskus sortunut tähän selitykseen, vai mitä?

Todellisuushan on, että meillä jokaisella on saman verran aikaa vuorokaudessa. (Vaikka aikakin on vain illuusio.. mutta ei mennä niin pitkälle tänään )

Ainoa eroavaisuus on, että priorisoimme asiat eri tavalla kuin muut.

Ja ennenkuin joku hyppää kommentoimaan tätä postausta, että hänen elämänsä on oikeasti todella kiireistä ja asiat ovat vaikeampia hänelle sen vuoksi, ymmärrän kyllä tilanteesi.

Samanaikaisesti uskon, että löydän henkilön, joka on vastaavassa tilanteessa yhtä ”kiireinen” ja silti priorisoi esimerkiksi aamun meditaatioharjoituksen, koska tietää miten paljon se vaikuttaa hänen elämäänsä.

Haluan painottaa, etten sano tätä millään lailla syyllistääkseni ketään.

Enkä tarkoita, että kukaan olisi millään tapaa huonompi, kuin joku toinen tai että olisi toiminut väärin. Kaikki me ollaan saman arvoisia.

Tiedän, että sinä, ihan kuten meistä jokainen tekee aina parhaansa.

 

Mikäli samastut tähän esteeseen, että ei ole riittävästi aikaa, ehkä tämän luettuasi voit alkaa nähdä asiat eri tavalla. Kenties voit alkaa kiinnittää huomiota siihen, miten voisit priorisoida asioita eri tavalla ja JÄRJESTÄÄ aikaa niille asioille, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Pieni lisävinkki tähän kohtaan: jos sinusta tuntuu, ettei sinulla ole aikaa, se saattaa johtua siitä, että otat liikaa vastuuta ja velvollisuuksia muihin ihmisiin tai työhösi liittyen, jättäen omat tarpeesi ja toiveesi tärkeysjärjestyksessä häntäpäähän.

Tässä voi olla tarve työstää omaa arvontuntoasi ja sitä, miten näet itsesi. Tai saatat kamppailla rajojen asettamisen kanssa, jolloin sitä on tärkeää työstää, jotta voit rikkoa toimimattomia kaavojasi.

Joka tapauksessa, meillä on aina aikaa niille asioille, jotka ovat meille tärkeimpiä. Ja voimme aina järjestää tavalla tai toisella aikaa myös omien unelmien tavoittelulle, mikäli niin valitsemme.

Valinta on sinun.

2. Pelkään etten onnistu

Toinen yleinen este on epäonnistumisen pelko. Kuulostaako seuraavat ajatukset tutuilta?

”Mitä jos en onnistu?”

”Mitä jos teenkin jotain väärin?”

Epäonnistumisen pelko vaivaa niin monia meistä. Ja se jatkaa vaivaamistaan kunnes käsittelet sen ja työstät sitä sisältä käsin.

Tässä voi auttaa yksinkertaisesti epäonnistumisten näkeminen eri valossa, esimerkiksi oppimiskokemuksina.

Muuttaaksesi tätä, voit tarkastella jotain aiempaa kokemusta, jonka miellät ”epäonnistumisena” ja kysyä itseltäsi oliko se todella epäonnistuminen vai ohjasiko elämä sinua vain eri suuntaan tai opetti sinulle jotain.

3. Se ei ole mahdollista minulle

Kolmas yleinen uskomus on, ettei se ole mahdollista minulle.

”En minä pysty siihen.”

”Kyllä hän pystyy, mutta en minä”

Jos samastut tähän, sinun on hyvä kyseenalaistaa ajatuksesi. Voit kysyä itseltäsi, oletko aivan varma, ettet pysty?

Saatat myös huomata vertaavasi itseäsi muihin ja mahdollisesti triggeröityväsi muiden menestyksestä.

Mikäli tunnet vaikkapa kateutta jotain toista kohtaan, se tarkoittaa sitä, että tuolla henkilöllä on mielestäsi jotain, mitä sinä haluat, muttet usko että voisit saada sen.

Jos samastut tähän, sinulla on hieno mahdollisuus hyödyntää näitä ihmisiä omaan kasvuusi sekä vapautuaksesi tästä uskomuksesta, ettet pysty saavuttamaan jotain.

Kun työstät näitä asioita, tulet huomaamaan että et enää kadehdi muiden onnistumisia tai iloja, vaan inspiroidut siitä.

4. En ole riittävän _______.

Väitän, että tähän uskomukseen jokainen pystyy samastumaan jossain määrin ja jossain kohtaa elämänsä varrella.

”En ole riittävän fiksu / kaunis / lahjakas / kokenut jne”

Toinen miten tämä voi ilmetä on, että ”olen liian ____.”

”Olen liian vanha / nuori / tavallinen / lihava / laiha.” Toisin sanoen, en riittävän x.

Ego haluaa saada sinut uskomaan, että et ole riittävä sellaisena kuin olet. Ja tämä on valhe.

Toki se ei yksin riitä, että minä kerron sen sinulle tässä, että se ei ole totta. Sinun tulee tehdä omaa sisäistä työtäsi ja kyseenalaistaa näitä uskomuksia, jotta voit vapautua niistä kunnolla.

Takaan, että kuinka paljon tahansa yrität muuttaa itseäsi, jotta olisit riittävä, oikeanlainen ja ”sopiva”, et tule koskaan tuntemaan itseäsi riittäväksi, ellet muuta käsityksiäsi itsestäsi sisältä käsin.

Painosi, kehonkoostumuksesi, ikäsi, ominaisuutesi, mikään taitosi tai taitamattomuutesi ei määrittele arvoasi.

Olet sisäsyntyisesti äärettömän arvokas, mittaamattoman arvokas.

5. En tiedä.

Loppuun vielä kirsikkana kakun päällä oma lempparini.. jota olen muuten itsekin käyttänyt tietämättä tuolloin, että se oli vain oma sisäinen este eikä lähelläkään totuutta.

”En tiedä mitä haluan.”

”En tiedä mistä aloittaa.”

”En tiedä mitä tehdä.”

”En tiedä mikä on oikea ratkaisu.”

”En tiedä miten.”

”En tiedä -blokki” on todennäköisesti sellainen, johon sinäkin olet saattanut sortua. Se on meinaa ihan valtavan yleinen. Ja niin huomaamaton!

Moni ei edes huomaa tätä salakavalaa uskomusta, koska se on niin tiedostamaton ja tuntuu niin viattomalta.

Tosiasiassa tämäkin on usein kuitenkin vain egon tapa yrittää pysyä tutussa ja ”turvallisessa”, eli omalla mukavuusalueella. Eikä siinä mitään pahaa ole.

Kuitenkin jos haluat kasvaa, kehittyä ja luoda elämääsi jotain vielä upeampaa, et voi tehdä sitä omalta mukavuusalueeltasi käsin.

Jos yrität luoda jotain uutta tunnetusta, turvallisesta käsin, se on melkoisen epätoivoinen mission.

Jos huomaat ”en tiedä -blokin” olevan läsnä elämässäsi, muista ettei sinun tarvi tietää kaikkea. Sinulla ei tarvi olla kaikkia vastauksia, jotta voisit ottaa seuraavan askelen kohti unelmiasi.

Itseasiassa sinulla on juuri tälläkin hetkellä kaikki tarvittava ottaaksesi seuraavan askeleen.. ja sitten seuraavan ja seuraavan.

Kun otat näitä rohkeita, epätäydellisiä askelia yksi toisensa jälkeen, huomaat pian että olet lähempänä unelmiasi kuin osasit ajatellakaan.

Tässäpä lupaamani 5 tyypillistä estettä, jotka voivat olla unelmiesi tiellä. Muista, ettei nämä kuitenkaan ole todellisuudessa esteitä, vaan pikemminkin niitä voi hyödyntää askelmina kohti unelmiasi!

Jutellaan ensi viikolla lisää, miten voit alkaa HYÖDYNTÄÄ näitä blokkeja omaan kasvuusi! Pysy siis kuulolla!

Kuinka moneen samastuit? Kerro kommenteissa!

 5 tyypillistä estettä unelmiesi tiellä

Ps! Jos haluat apua unelmiesi toteuttamisessa, tilaa täältä maksuton minivalmennus ja pääset selkeyttämään unelmiasi jo tänään! >>>

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022