Mitä Tehdä Kun Mikään Ei Huvita

henkinen hyvinvointi mielen hyvinvointi onnellisuus sisäinenpuhe Jan 20, 2022
Mitä Tehdä Kun Mikään Ei Huvita

Onko sinulla koskaan päiviä, jolloin mieli on allapäin ja mikään ei kiinnosta? Päiviä, jolloin ei huvita tehdä yhtään mitään ja haluat vain maata sohvalla ja katsoa telkkaria koko päivän? Haluaisitko tietää, mitä kannattaa tehdä, kun mikään ei oikein huvita?

Kerron tässä artikkelissa ajatuksiani siitä, mitä noina ”huonoina” päivinä kannattaa tehdä ja saatatpa saada myös vinkkejä siihen, miten tämänkaltaisia päiviä tulee jatkossa vähemmän ja vähemmän..

Mikäli samastut tähän ja haluat vinkkejä näiden päivien selättämiseen tai haluat yleisesti ottaen olla lempeämpi ja rakastavampi itseäsi kohtaan, tämä artikkeli on sinulle!  

Voit myös tallentaa tämän artikkelin, jotta voit palata siihen ensi kerran kun mietit, mitä tehdä kun mikään ei huvita!

Mitä Tehdä Kun Mikään Ei Huvita

Kukapa meistä ei olisi ainakin joskus elämässään ollut tilanteessa, jossa haluaisi vain vetää peiton korville ja odottaa parempaa päivää, vai mitä? Ja silti todella moni puskee väkisin päivien läpi, pysähtymättä sen kummemmin kuuntelemaan, mikä viesti tuolla ikävällä tunnetilalla saattaa olla.

Koen itsekin toisinaan niitä päiviä, jolloin asiat ei vain ota tuulta alleen ja tuntuu, että mikään ei oikein meinaa onnistua. Toisinaan kun näitä hetkiä tulee, tekeekin vain mieli kelata pikakelauksella koko päivän ohi ja siirtyä suoraan “parempiin” päiviin! Onko sinusta koskaan tuntunut tältä?

Tämä koko artikkeli saikin inspiraationsa siitä, kun minulla oli tämänkaltainen päivä. Yritin kirjoitella sisältöä tänne blogiin ja huomasin, ettei siitä nyt oikein tule mitään. Samalla sain hyvin nopeasti itseni kiinni ajattelemasta, että kyllä minun nyt “pitäisi” tehdä tämä ja tämä asia, koska….

Olen harjoituksen myötä oppinut olemaan lempeä ja armollinen itseäni kohtaan, mutta vuosikymmenten ohjelmoinneista johtuen, tuo perfektionisti ja suorittaja nostaa edelleen päätään aika ajoin.

Tämä aihe on myös noussut esille useissa keskusteluissa ystävien, tuttavien ja asiakkaiden kanssa viime aikoina, joten koen että korkeampi voima antoi minulle johdatusta, että tästä olisi tärkeää kirjoittaa. 

Olet Arvokas, Teitpä Mitä Tahansa

Miksi sitä kuvitellaan, että ollaan jotenkin huonoja ihmisiä, jos ei jaksakaan suorittaa ja olla tehokas? Tai jos joskus tekeekin vähemmän, mitä oli aikonut tai ei vaikkapa jaksa nousta sängystä lainkaan.. Tekeekö se sinusta tai minusta jotenkin huonomman ihmisen?

Oletko sinä tai olenko minä jotenkin vähemmän arvokas, jos emme syystä tai toisesta tee mitä itse tai muut meiltä odottavat? Vastauksen luulisi olevan ilmiselvä ja kuitenkaan se ei sitä ole. Ei ainakaan alitajunnan tasolla asti. Jos se olisi meille selvää, emme kokisi syyllisyyttä, huonoa omaatuntoa tai huonommuutta siitä, että tänään ei jaksanutkaan.

Tämä on se asia, johon toivon jokaisen tämän artikkelin lukijan havahtuvan.. Jos muistat tästä postauksesta yhden asian, anna sen olla tämä seuraava: Sinä olet aivan yhtä arvokas, teitpä paljon asioita tai et.

Olet aivan yhtä arvokas, suorititpa kaikki aikomasi asiat tai et.

Olet aivan yhtä arvokas, teitpä ahkerasti aamusta iltaan töitä tai nukuit ja lepäsit koko päivän. 

Sinun arvosi ei liity millään tapaa siihen, mitä teet tai jätät tekemättä. Sinun arvosi on sisäsyntyistä ja MIKÄÄN ei voi vähentää tai viedä sitä pois!

Meidät on ohjelmoitu yhteiskunnan toimesta siihen, että meidän täytyy elää tietynlaisesti, olla aktiivisia, suorittaa ja suorittaa suorittamisen päälle. Tuntuu, että ihmisillä on jatkuvasti kiire tekemään ja tekemään.. Mutta entäpä jos vain oltaisi jatkuvan tekemisen sijasta?

Ehkäpä sinäkin olet herännyt huomaamaan, että tämä suorittamisen ohjelmointi ei ole toimiva!

Mitä jos itseäsi ja tunteitasi kuuntelemalla ja kunnioittamalla sekä keskittymällä niihin asioihin, joista oikeasti nautit, jokainen päivä voisikin olla täydellinen? En tarkoita täydellisellä sitä, että asiat menisi aina kuten suunnittelit, vaan sitä, että näkisit täydellisyyden ”epätäydellisessäkin”.

Myötätunto ja Vastuun Ottaminen

Tässä on kaksi tärkeää asiaa, joihin haluaisin kiinnittää huomiosi näihin ”huonoihin” päiviin ja hetkiin liittyen.

Ensimmäinen asia on myötätunto ja noiden päivien salliminen itsellesi.

Ihan ensimmäisenä, osoita ystävällisyyttä itseäsi kohtaan!

Se ei auta mitään, jos tunnet syyllisyyttä ja huonommuutta, koska et tehnyt mitä ajattelit, että sinun ”pitäisi” tehdä. Itseasiassa päinvastoin. Itsesi syyllistäminen vain pahentaa tilannetta ja oloasi.

Muista, että on täysin ok, jos et ole aina ok. On täysin ok, jos jonain päivänä et vain jaksa edes nousta sängystä.

Ole myötätuntoinen ja ymmärtäväinen. Teet parhaasi, aina!

On valtavan tärkeää osoittaa rakkautta ja myötätuntoa itsellesi haastavina hetkinä, nehän on nimittäin niitä hetkiä, jolloin kaipaat myötuntoa kaikkein eniten.

Samalla kannustan sinua ottamaan rehellisen katsauksen elämääsi ja kysymään itseltäsi, mitkä asiat edesauttoivat tämän ikävän olotilan puhkeamiseen. Erityisesti jos koet usein päiviä, jolloin mikään ei meinaa onnistua tai mikään ei huvita, on entistä tärkeämpi pureutua syihin, jotka edesauttavat näiden päivien syntyä.

Eli ihan ensimmäisenä anna itselesi myötätuntoa ja pidä itsestäsi hyvää huolta.

mitä tehdä kun mikään ei huvita

Toiseksi sinun on otettava vastuu omista tunteistasi ja omasta elämästäsi.

Yksi vaihtoehto on toki jäädä vellomaan noihin ikäviin tunteisiin ja siihen, että nyt on huono päivä. Ja toisinaan se on ainoa, mihin sillä hetkellä kokee kykenevänsä. Ja se on ihan ok. 

Lue myös: Miten Päästää Irti Raskaista Tunteista

On kuitenkin todella tärkeää kantaa vastuu omasta elämästä ja pysähtyä tarkastelemaan, mitä tuolle asialle voisi tehdä. Vaikka sillä hetkellä lepääminen voikin olla oikea ratkaisu, on tärkeää pohtia, mikä asiaa auttaisi ja ennaltaehkäisisi jatkossa. 

Kirjoittele päiväkirjaasi ylös mitkä asiat tuon olotilan syntymiseen vaikuttivat. Mieti mitä voisit tehdä toisin, jotta voisit olla onnellisempi ja näitä ikäviä päiviä tulisi harvemmin?

Mitä nämä ”huonot” päivät yrittävät sinulle kertoa? Kysy itseltäsi, mitä haavoja sisälläsi on, jotka kaipaa huomiotasi ja parantavaa rakkauttasi? Mitkä ”haavat” kenties nousee pintaan aiheuttaen syyllisyyttä, jos et aina jaksakaan olla tehokas?

Pysähdy pohtimaan, yritätkö saada asioita tapahtumaan väkisin? Yritätkö puskea kaikin voimin, jotta saat asiat tehdyksi, etkä kuuntele sisäisen viisautesi lähettämiä viestejä näiden ikävien tunteiden muodossa?

Tai teetkö kenties jatkuvasti liikaa etkä osaa asettaa selkeitä rajoja itsellesi tai muille.. Ja myös pitää kiinni näistä rajoista, jotka pitävät huolen sinun jaksamisestasi.

Ehkä voisit opetella olemaan rakastavampi itseäsi kohtaan, jotta voisit kohdata nämä raskaat hetket kevyemmin? Tai ehkäpä voisit tehdä hieman tutkailua näihin ikäviin tunteisiin liittyen, tutkailla miksi niitä tulee?

Tai kenties kaipaat hieman työskentelyä mielen taikka tunteiden tasolla, jotta samaiset asiat eivät aiheuttaisi näitä ikäviä tunteita sinussa?

Voit miettiä näitä myös silloin, kun nuo turhauttavat hetket on käsillä, mutta jos itsensä ja oman elämän neutraali tarkastelu on tuossa hetkessä vaikeaa, pysähdy tarkastelemaan toimintaasi myöhemmin kun mielialasi on parempi. 

Kun alat tulla tietoiseksi sinuun vaikuttavista asioista, päätä mitä muutoksia alat tehdä elämässäsi, jotta lähtökohtaisestikin sinulla olisi parempi olla eikä tällöin näitä ”huonoja” päiviä tule niin herkästi.

Tee Muutoksia Elämässäsi

Pysähdy heti hetkeksi ja mieti seuraavia asioita:

  •  Mitä voisit alkaa tehdä toisin?
  • Mikä vähentäisi kuormitustasi?
  • Mikä lisäisi hyvinvointiasi ja jaksamistasi?
  • Mitä sinun olisi hyvä jättää pois tai vähentää?
  • Mieti, mitä konkreettisia askelia voisit ottaa hyvinvointisi lisäämiseksi. Onko tullut aika jättää television kateleminen yömyöhäisellä ja aikaistaa nukkumaanmenoa?
  • Onko aika päästää irti itsesi kritisoimisesta ja lisätä lempeyttä itseäsi kohtaan?

Teitpä mitä tahansa, muista että Sinun arvosi on sisäsyntyistä ja sitä ei voi mikään tai kukaan ottaa pois. Jos voisin yhden asian auttaa sinua ja kaikkia maailman ihmisiä ymmärtämään, olisi se tämä.

Muista myös, että väkisin puskeminen ei ole ratkaisu. Anna itsellesi tilaa ja aikaa vain olla. Pyri kuuntelemaan noita ikäviltä tuntuvia tunteita ja ottamaan vastaan niiden tuoma viisaus. Näin palaat nopeammin takaisin läsnäolon tilaan ja hyvään fiilikseen, josta käsin on sitten mukava toimia.

Kerrothan kommenteissa, onko sinulla koskaan näitä päiviä, kun mikään ei huvita? Mitä silloin teet? Pusketko väkisin vai annatko itsellesi aikaa levätä?

Paljon Rakkautta! 

Muistathan, että mikäli kaipaat apua onnellisuutesi ja sisäisen rauhasi lisäämiseksi, voit ottaa koska tahansa yhteyttä minuun >>>

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022