Lisää Onnellisuuttasi Kiitollisuuden Avulla

henkinen hyvinvointi mielen hyvinvointi miten olla onnellinen onnellisuus Feb 25, 2021
Lisää Onnellisuuttasi Kiitollisuuden Avulla

Oletko kokeillut kiitollisuuspäiväkirjan pitämistä? Miten onnistuit? Saitko elämääsi lisää onnellisuutta kiitollisuuden avulla?

Tutkimuksetkin sen osoittavat, että kiitollisuus on hyvä tapa lisätä onnellisuutta elämässä. Usein kiitollisuuspäiväkirjaan kirjoittaminen yksistään ei riitä, vaan tulee huomioida toinenkin hyvin oleellinen seikka kiitollisuuteen liittyen.

Paljastan tässä blogipostauksessa tuon oleellisen tärkeän asian, mikä monella jää kiitollisuusharjoituksesta pois ja kenties sen vuoksi kiitollisuuden harjoittaminen ei tuota haluttuja tuloksia.

Toisinaan kuulen epäilyjä kiitollisuuden toimivuudesta, mutta itse uskon sen toimivan 100%. Uskon, koska olen itse kokenut sen vaikutukset. Jatka lukemista, jos haluat tietää mikä tuo ”salainen ainesosa” on, joka saa kiitollisuuden harjoittamisen toimimaan ja alat vetää puoleesi entistä enemmän asioita, joista olla kiitollinen!

lisää onnellisuuttasi kiitollisuuden avulla

Lisää Onnellisuuttasi Kiitollisuuden Avulla

Otsikkokin sen jo kertoo, että kiitollisuuden harjoittaminen voi merkittävästi lisätä onnellisuuttasi. Miltä sinusta tuntuisi herätä kiitollisena ja energisenä joka aamu? Entä miltä tuntuisi olla tyytyväisempi itseesi ja elämääsi?

Uskallan väittää, että sinäkään et pistäisi pahaksesi, jos heräisit joka aamu kiitollisena ja energisenä sekä olisit tyytyväisempi itseesi ja elämääsi! Kiitollisuuden harjoittaminen voi auttaa sinua saamaan juuri nuo kokemukset!

Sen lisäksi, että voit saada lisää onnellisuutta kiitollisuuden avulla, sillä on myös monia muita hyötyjä. Käydään joitakin niistä läpi seuraavaksi.

Kiitollisuusharjoituksen Hyödyt

Kiitollisuutta tutkittaessa on saatu selville, että kiitollisuuden harjoittamisella on merkittäviä hyötyjä. Alla listattuna joitakin hyötyjä, mitä kiitollisuuden harjoittamisella vaikuttaisi olevan:

🌸 Optimistisuus lisääntyy

🌸 Parantaa mielialaa

🌸 Lievittää ahdistusta ja masennusta

🌸 Lisää onnellisuutta

🌸 Lisää itsevarmuutta

🌸 Parantaa vastustuskykyä

🌸 Parantaa terveyttä

🌸 Auttaa nukkumaan paremmin

Ja monia, monia muita hyötyjä. Kiitollisuuden harjoittamisesta voi siis hyötyä ihan jokainen!

Kiitollisuuden avulla alat automaattisemmin keskittyä kaikkeen hyvään elämässä ja sen myötä stressitasosi laskevat. Tämä puolestaan johtaa siihen, että nukut paremmin ja vastustuskykysi paranee. Näin ollen myös terveydentilasi paranee.

Kiitolliset ihmiset ovat usein myös aktiivisempia pitämään itsestään hyvää huolta, mikä osaltaan selittää myös kiitollisuuden vaikutuksia terveyteen.

Järkiään myös erittäin menestyneet ihmiset, joiden viisauksia olen vuosien varrella opiskellut vannovat tämän yhden yksinkertaisen harjoituksen nimiin. Joten jos kiitollisuusharjoitus toimii maailman menestyneimmille ihmisille, ehkä se soveltuu myös sinulle?

 

Kiitollisuuden Salainen Ainesosa

Kirjoitatko sinä säännöllisesti kiitollisuuden aiheitasi ylös? Kenties olet ainakin kokeillut sitä joskus?

Vai kuulutko kenties siihen joukkoon, joka kirjoittaa aamuisin kiitollisuuspäiväkirjaansa häthätää kolme asiaa, joista nyt äkkiseltään ajattelee olevansa kiitollinen? Sitten ihmetellään, kun olo ei tunnukaan sen kummoiselta ja tuumataan, ettei tämä kiitollisuushomma taida toimia.

Jos samastut tähän, olet kenties jättänyt yhden oleellisen seikan kiitollisuusrutiinistasi. Mikä tämä kiitollisuuden salainen ainesosa sitten on? TUNTEET.

Toki, jos mietit kiitollisuuden aiheita ja listaat niitä ylös, siitä on hyötyä. Se auttaa ainakin keskittymään enemmän hyvään, eikä aina pahimpiin mahdollisiin lopputulemiin.

Ei kuitenkaan riitä, että vain puolihuolimattomasti kirjoittaa ylös muutaman asian, mistä on kiitollinen. Kiitollisuusharjoitukseensa kannattaa lisätä myös tunne.

Harjoituksen teho voimistuu moninkertaiseksi, kun pyrit kirjoittaessasi tuntemaan syvästi kiitollisuutta kirjoittamiasi asioita kohtaan. Voit tuntea kiitollisuutta, iloa, rakkautta ja muita kohottuneita tunteita kirjoittaessasi ylös asioita, joista olet kiitollinen.

Toinen vaihtoehto on, että kirjoitettuasi nuo asiat ylös, suljet silmäsi ja kuvittelet kaikilla aisteillasi nuo kiitollisuuden aiheet eteesi. Voit miettiä, miksi olet kustakin niin kiitollinen ja mikä niissä on niin mahtavaa. Anna tunteiden nousta pintaan ja pidä tuo tunne mukanasi loppupäivän!

Ilon, rakkauden ja kiitollisuuden tunteiden tunteminen heti aamusta on takuulla paras aloitus päivälle, eikö totta?

Tilaa ILMAINEN Vapaudu Ahdistuksesta Työkirja ja Tee Stoppi Turhalle Murehtimiselle!

Lopuksi

Miten sinä harjoitat kiitollisuutta arjessasi? Mitä vaikutuksia olet huomannut sillä olevan sinuun tai elämääsi?

Jos et ole vielä harjoittanut kiitollisuutta, olisiko tänään hyvä aika aloittaa?

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022