Anteeksianto Vapauttaa Sinut

henkinen hyvinvointi mielen hyvinvointi mielenrauha onnellisuus Jun 03, 2021
Anteeksianto Vapauttaa Sinut

Anteeksianto vapauttaa sinut löytämään rauhan ja onnen tässä hetkessä. Vaikkakin se voi toisinaan olla erittäin haastavaa, on anteeksianto yksi parhaista asioista, mitä voit itsellesi antaa.

Mutta mistä tietää kenelle antaa anteeksi, jos ei tiedosta kantavansa kaunaa? Miten helpottaa anteeksiantamista? Ja miksi se edes kannattaa? Jatka lukemista ja saat vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Anteeksianto Vapauttaa Sinut Kantamastasi Taakasta

Jokaisen meidän elämässä on hetkiä ja tilanteita, jolloin koemme, että joku on toiminut meitä kohtaan väärin. Niiltä tuskin voi elämän aikana välttyä, ellei sitten pääse siihen valaistuneeseen tilaan, jolloin pystyy ottamaan kaiken vastaan juuri sellaisena kuin se on.

Mutta oletetaan nyt, ettet sinä enkä minä ole aivan vielä tuossa valaistuneessa tilassa.

Ehkä sinäkin muistat elämästäsi hetkiä, jolloin joku on sinua loukannut.

Jäitkö kantamaan kaunaa tuosta tilanteesta?

Milloin tuo tilanne tapahtui?

Kannatko tuosta tapahtumasta edelleen kaunaa tuota henkilöä tai ehkä vain elämää kohtaan, koska ”sinulle ei olisi pitänyt käydä näin”?

Kannatko Selässäsi Kivisäkkiä?

Kaunan kantaminen on kuin kantaisi selässään valtavaa säkkiä täynnä isoja kivenmurikoita. Jokainen noista kivistä kuvastaa asiaa, josta kannat edelleen kaunaa. Eikä ainoastaan muiden sinulle tekemistä asioista, vaan myös asioista, joita sinun on vaikea antaa itsellesi anteeksi.

Näin on melkoisen raskasta taivaltaa läpi elämän. Mutta, kun alat antaa anteeksi yksi ihminen tai tapahtuma kerrallaan, se on kuin heittäisit yhden kivenmurikan pois tuosta säkistä, joka kerta, kun annat jollekin anteeksi.

Näin elämä kevenee kivenmurikka kerrallaan, kunnes eräänä päivänä, säkki on tyhjä ja olosi on kevyempi kuin koskaan.

Etkö haluaisikin, että elämäsi olisi kevyempää? Ettei olisi niin suurta taakkaa kannettavana?

Mitä Anteeksianto Ei Tarkoita

Haluan selventää, mitä tarkoitan anteeksiannolla. Tai pikemminkin mitä en sillä tarkoita.

Anteeksi antaminen ei tarkoita, että hyväksyisit tuon henkilön teot. Toki on hyvä hyväksyä se, että tuo asia tapahtui ja hyväksynnästä käsin jatkaa matkaa.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse hyväksyä vastaavaa käytöstä enää jatkossa, vaan voit tarpeen tullen jopa lopettaa tuon ihmissuhteen.

Voit antaa anteeksi ja samanaikaisesti olla selvä omista rajoistasi ja kommunikoida, ettei vastaava käytös ole sinulle ok.

Se on täysin oma valintasi haluatko, että sinua loukannut ihminen on vielä elämässäsi vai et.

Anteeksianto On Sinua Varten

Tiedän, että toisinaan anteeksi antaminen voi olla vaikeaa. Tuolloin on kuitenkin hyvä muistaa, ketä varten olet antamassa anteeksi.

Kyllä, olet mahdollisesti antamassa anteeksi toiselle henkilölle, mutta et hänen vaan itsesi vuoksi!

Kaunan kantaminen on kuin ottaisi käteensä tulisen hiilen, jolla aikoo heittää vihansa kohdetta. Mutta kuka palaa tuolloin eniten? Sinä itse.

Kaunan kantaminen aiheuttaa meille paljon mielipahaa ja lisäksi sen myötä elimistössämme vapautuu suuria määriä stressikemikaaleja, jotka tekevät meille fyysisestikin pahaa, laskien esimerkiksi vastustuskykyämme.

anteeksianto vapauttaa

Joten muistathan, että anteeksianto on itseäsi varten, ei tuota toista ihmistä.

Muiden lisäksi, on äärimmäisen tärkeää opetella myös antamaan itselleen anteeksi. Se voi olla toki haastavaa, mutta etene rauhassa, ei ole kiire minnekkään.

Muista, että anteeksianto vapauttaa sinut olemaan onnellinen ja tuntemaan rauhaa tässä hetkessä. Tuosta tilasta käsin voit sitten luoda elämääsi mitä ikinä haluatkaan.

Tuo Tilanteeseen Ymmärrystä

Ymmärrän, että voi olla haastavaa yrittää ymmärtää sinua loukannutta ihmistä. On kuitenkin hyvä tiedostaa, ettei kukaan meistä ole paha. Synnymme kaikki täysin samanlaisina ja kasvamme keneksi kasvamme ympäristömme muokkaamina.

Vääryyksiä kohdatessasi on hyvä myös tiedostaa, ettet voi koskaan tietää tarkalleen, mitä tuo toinen ihminen käy juuri nyt läpi tai mitä hän on elämänsä aikana kokenut.

Jos joku ihminen käyttäytyy mielestäsi asiattomasti, saatat hyvin nopeasti tuomita tuon henkilön. Mutta mitä sanoisit, jos kuulisitkin, että tuo henkilö on murheenmurtama, koska hänen läheinen on joutunut onnettomuuteen ja kiidätetty sairaalaan?

Saattaisit yhtäkkiä nähdä tilanteen eri tavalla ja olla hyvinkin ymmärtäväinen, eikö totta?

Lisäksi on hyvä tiedostaa, että ihmiset, joihin sattuu, satuttavat muita. Ei pahuuttaan, mutta heillä itsellään on paha olla. Tällöin on hyvin haastavaa olla rakkaudellinen muita kohtaan, kun ei pysty olemaan rakkaudellinen itseään kohtaan.

Eli muista tämä seuraavan kerran, kun joku ihminen loukkaa sinua. Hänen sisällään on takuulla valtavasti kipua.

anteeksianto vapauttaa

Kanna Oma Vastuusi

Suosittelen anteeksiantoa vaativassa tilanteessa sinua myös kantamaan oman vastuusi.

Ensinnäkin on sinun vastuullasi, että selvität tilanteen henkilökohtaisesti, niin ettei se häiritse sinun elämääsi enää. Tämän voit toteuttaa täysin ilman toisen ihmisen läsnäoloa, joten sinun ei tarvitse kommunikoida hänen kanssaan, ellet sitten halua.

Toiseksi, kysy itseltäsi onko jotain, mistä sinun olisi kyseisessä tilanteessa hyvä pyytää anteeksi? Toimitko itse tavalla, joka saattoi vaikuttaa myös tuon toisen ihmisen käytökseen? Tai tuomitsitko tuon toisen ihmisen tai tapahtuman tietämättä kaikkia taustatekijöitä?

Katsotaan asiaa vielä hieman ”korkeammasta” taikka henkisemmästä näkökulmasta. Pidäthän mielesi avoimena.

Me vedämme puoleemme asioita ja kokemuksia, eikö totta? Joten kannattaa myös pysähtyä kysymään itseltäsi, miksi vedit puoleesi kyseisen tapahtuman?

En tarkoita tällä nyt sitä, että olisit jotenkin halunnut, että tuo asia tapahtuu. Mutta onko mahdollista, että täysin tiedostamatta vedit tuon kokemuksen puoleesi? Onko mahdollista, että se oli jotain, mitä sielusi kuului käydä läpi tässä elämässä?

Tiedän, että erityisesti raskaampien kokemusten kohdalla tätä voi olla haastava hyväksyä ja sekin on ihan ok, ettet hyväksy. Teet juuri, kuten on oikein.

Useimmiten elämämme raskaimmat hetket ovat kuitenkin niitä, jotka opettavat meille eniten. Ne kasvattavat meitä eniten.

Helpolla elämällä ei kasveta vahvoiksi. Vaikeuksien ja haasteiden kautta vahvistumme ja kasvamme siksi, keneksi meidän on määrä kasvaa.

Jos näitä asioita on vaikea hyväksyä, pyydän sinua pitämään mielesi avoimena ja kysymään jonkin näennäisesti ikävän asian kohdalla, onko mahdollista, että siinä on jokin suurempi opetus, mitä et vielä pysty näkemään?

Aloita jostakin pienestä asiasta ja kun kehityt, voit siirtyä vaikeimpiin asioihin.

Lue myös: Miten Sinäkin Voit Vapautua Ahdistuksesta

Anteeksianto Vapauttaa, Mutta Miten Antaa Anteeksi?

Tiedän, että anteeksi antaminen voi toisinaan olla vaikeaa. Voit kokeilla seuraavia askeleita avuksesi.

1 Muista, että anteeksi antaminen on aina sinua itseäsi varten

2 Muista, ettet tiedä mitä kaikkea sinua loukannut ihminen käy tällä hetkellä läpi tai mitä hän on elämänsä aikana kokenut. Onko mahdollista, että jos tietäisit mitä hän on kokenut, ymmärtäisit häntä ja hänen tekoaan paremmin?

3 Hurt people hurt people. Ihminen, joka loukkaa toista, kärsii. Hänellä on sisällään paha olla. Ei hän pohjimmiltaan ole paha

4 Kysy itseltäsi, onko sinun aiheellista pyytää anteeksi jostakin asiaan liittyvästä

5 Mieti, miltä elämäsi näyttää ja tuntuu, jos jatkat kaunan kantamista? Entä millaista se voisi olla, jos pystyisitkin päästämään irti?

6 Jos anteeksi antaminen on vaikeaa, päätä, että olet ainakin haluakas antamaan anteeksi ja työskentele siitä kohti täyttä anteeksiantoa.

Kokeile näitä vinkkejä, kun työskentelet anteeksiannon parissa. Muista aloittaa pienistä asioista ja sellaisista henkilöistä, joille sinun on helppo antaa anteeksi.

Jos et ihan keksi, kenelle mahdollisesti kannat kaunaa, pysähdy ja mieti ihmisiä elämäsi varrelta. Kysy itseltäsi, ketä ajatellessa, sinulle tulee ”negatiivisia” tunteita. Keneen et välttämättä haluaisi törmätä kadulla? Kenen seuraa ehkä välttelet?

Sellaisten ihmisten kohdalla, joista sinulle tulee vähän nihkeä olo, voi olla hyvä harjoittaa anteeksiantoa.

Voit tehdä valinnan tässä ja nyt, että jatkat kaunojesi kantamista ja näin teet eniten hallaa itsellesi. Tai voit valita antaa anteeksi ja keventää elämääsi merkittävästi? Kumman sinä valitset?

Muista, anteeksianto vapauttaa valtavasti energiaa, jonka avulla voit luoda unelmiesi elämän!

Kerro kommenteissa, miten anteeksianto on sinun elämääsi vaikuttanut?

pysyvä muutos alkaa tiedostamisesta

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022