10 Tapaa Olla Onnellisempi

henkinen hyvinvointi mielen hyvinvointi miten olla onnellinen onnellisuus Nov 05, 2020
10 tapaa olla onnellisempi

Haluaisitko olla onnellisempi? Tuntuuko joskus, että asiat ei ole ihan niin kuin haluaisit ja kaipaisit elämääsi jotain muuta? Tässä Sinulle 10 tapaa olla onnellisempi!

Haluan jakaa omia hyväksi kokemiani vinkkejä onnellisuuden lisäämiseksi, jotta kuka tahansa voi kokeilla niitä ja lisätä onnellisuuttaan. Suosittelen kokeilemaan niitä jokaista ja ottamaan pysyvään käyttöön ne, jotka tuntuu itsellä toimivan. Jos aihe koskettaa Sinua, suosittelen lämpimästi jatkamaan lukemista.

Mitä onnellisuus ei ole

Kysyttäessä mitä on onnellisuus vastauksia löytynee yhtä monta kuin on vastaajaa. Kerron tässä oman näkemykseni siitä, mitä on aito onnellisuus. Sinä voit kokea sen omalla, erilaisella tavallasi. Haluan kuitenkin ihan ensin kertoa mitä onnellisuus mielestäni ei ole.

Usein ajatellaan, että ollaan onnellisia, kun on saatu ja saavutettu tietyt asiat elämässämme. Halutaan esimerkiksi tietyillä ominaisuuksilla varustettu puoliso, perhe, vakaa työ tai mitä tahansa se nyt kenenkin kohdalla on. Kun vihdoin päästään siihen hetkeen, jossa on saatu elämään ne asiat ja ihmiset mitä haluttiin, menee hetki ja huomataankin yhtäkkiä, ettei edelleenkään olla onnellisia. Halutaankin lisää ja aina vain lisää. Onko se todellista onnellisuutta? Ei mielestäni ole.

Onnellisuus ei siis mielestäni ole elämässämme olevia ihmisiä ja asioita. Lauluissa usein lauletaan, että sinä teet minut onnelliseksi, olet onneni tai en voi elää ilman sinua. Vaan mietipä tätä, jos joku henkilö tai asia voi tehdä sinut onnelliseksi, eikö silloin kyseinen asia tai henkilö voi myös tehdä sinut onnettomaksi?

Ota pieni tuumaustauko ja mieti tämän toteutumista omassa elämässäsi. Jos joku ihminen tai asia tekee sinut onnelliseksi, mitä tapahtuu, jos tämä lähteekin elämästäsi? Oletko onneton? Jos vastasit kyllä, voitko sanoa olevasi aidosti onnellinen, jos onnesi on riippuvainen tästä toisesta henkilöstä tai asiasta? Kenellä on tällöin valta SINUN onnellisuuteen, sinulla itselläsi vai jollain ulkopuolisella ihmisellä tai asialla?

Onnellisuus ei ole ulkoistettava asia, jonka joku tai jokin voi tuoda ja näin ollen myös viedä sinulta pois. Ei ulkoisissa asioissa ja ihmissuhteissa mitään vikaa ole, älä käsitä väärin. Mutta aitoa onnellisuutta ne ei mielestäni voi tuoda.

Onnellisuus on ihmisen luonnollinen tila

Mitä se aito onnellisuus mielestäni sitten on, jos ei elämässä olevia asioita ja ihmisiä? Väitän, että pohjimmiltaan onnellisuuteen ei tarvita yhtään mitään. Ei mitään.

Onnellisuus on ihmisen luonnollinen tila. Kaikki muu vauraus, kuten läheiset ihmiset, rakkaat lemmikit, terveys, koti sekä mieleinen työ ovat vain extraa, lisäarvoa jo valmiiksi onnelliseen elämään. Meidän ei tarvi saada tai saavuttaa yhtikäs mitään voidaksemme olla onnellisia. Pikemminkin päinvastoin. Meidän tulee luopua harhaluuloistamme, että onnellisuus edellyttää tiettyjä asioita.

 HAPPINESS IS AN INSIDE JOB 

Eikö se, että on olemassa ole riittävä syy olla onnellinen? Se, että saa kokea tämänkin päivän ja kaikki sen mukanaan tuomat kokemukset, mahdollisuudet ja myös haasteet, on valtava syy olla onnellinen.

miten olla onnellisempi

Uskon, että aito onnellisuus on sitä, että rakastat ehdoitta itseäsi ja elämääsi niin suuresti, että KAIKKI MUU on bonusta. Hyvää ja hienoa lisäarvoa, mutta ei poistuessaan voi viedä onnellisuuttasi pois.

Onnellisuus kumpuaa syvältä sisältä, ei ulkoisista asioista ja tapahtumista. Onnellisuus on jotain niin syvää, niin vahvaa, ettei mikään ulkoinen voi viedä sitä pois. Onnellisuus vain on.

Me olemme vain harhautuneet kauaksi tästä totuudesta ja oppineet, että tarvitaan tiettyjä asioita, voidaksemme olla onnellisia. Itse koen, että on todella helpottavaa ymmärtää, ettei se olekaan niin. Voin päättää ottaa vastuun omasta onnellisuudestani nyt heti.

Tämä voi tuntua hurjalta, koska sehän tarkoittaa sitä, ettei voi enää syyttää ketään muuta omasta onnettomuudestaan tai pahasta mielestä. Täytyy ottaa itse vastuu omasta mielentilasta ja se voi olla vaikeaa. Seuraavilla vinkeillä voit päästä hyvään alkuun onnellisuutesi lisäämisessä. 

10 Tapaa Olla Onnellisempi

On hyvä muistaa, että voidaksemme olla aidosti onnellisia, tarvitaan usein monen vanhan ”ohjelman” tiedostamista ja poistumista. Tämä voi käydä helpostikin, mutta usein se saattaa viedä aikaa, mutta on takuulla kaiken sen arvoista. Näin ollen on hyvä aloittaa läsnäolon harjoittelulla, jotta pystyy ylipäätään tulemaan tietoiseksi omista kompastuskivistä ja jo nuorena opituista ohjelmista, joiden mukaan käyttäydymme, usein vieläpä täysin tiedostamatta.

Seuraavilla vinkeillä on hyvä aloittaa oma matka kohti onnellisempaa elämää. Muista kuitenkin, että ne toimivat vain, jos niitä tekee säännöllisesti. Ei välttämättä auta, että teet yhden kohdan allaolevasta listasta kerran, vaan aloita vaikka valitsemalla listasta yksi vinkki, jota alat tehdä säännöllisesti. Näin alat lisätä onnellisuuttasi pikkuhiljaa.

Parhaat vinkkini onnellisuuden lisäämiseen
 1. OLE LÄSNÄ
  • Pyri pysähtymään mahdollisimman monta kertaa päivän aikana ja keskittymään olemaan läsnä tässä hetkessä.
 2. MEDITOI
  • On hyvä opetella pysähtymään, hiljentymään ja kääntymään sisäänpäin, pois ulkoisten ärsykkeiden ulottuvilta. Kun syvennyt meditaatioon, alat hiljalleen oppia kuuntelemaan kuka oikeasti olet ja mikä on elämäsi tarkoitus. Meditaatiossa voit myös elää omaa unelmaelämääsi ihan koska vain, vaikka elämäsi ei vielä vastaisikaan täysin toiveitasi.
 3. HYVÄKSY ITSESI
  • Kenties tärkein neuvo, mitä voin sinulle antaa on hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet. Ei ehkä ole aina niin helppoa, mutta kun opit hyväksymään itsesi ja uskot siihen, että riität juuri sellaisena kuin olet, elämäsi muuttuu merkittävästi.
 4. SEURAA SYDÄNTÄSI
  • Opettele kuuntelemaan mitä sydämesi haluaa, sen sijaan, että tekisit päätökset aina sen mukaan mikä on ”järkevintä”. Näin alat löytää yhteyden itseesi ja opit tunnistamaan mitä SINÄ oikeasti haluat. Älä siis aina valitse järkevintä vaihtoehtoa, vaan se, joka sinusta tuntuu parhaalta.
 5. TEE ASIOITA, JOISTA INNOSTUT
  • Etsi ne asiat, joista innostut oikein kovasti ja pyri tekemään niitä mahdollisimman usein. Se voi olla esimerkiksi jokin mieleinen harrastus, jonka parissa aika kuluu kuin siivillä!
 6. NAURA
  • Päivittäin ja mahdollisimman monta kertaa päivän aikana. Ennenkaikkea opettele nauramaan myös itsellesi ja hulluttelemaan vapaasti! <3
 7. OLE KIITOLLINEN JA NAUTI ELÄMÄSTÄ
  • Ota aikaa päivästäsi ja mieti, mistä voit olla kiitollinen juuri nyt. Vaikka joskus tuntuisi, ettei kiitollisuuden aiheita ole, varmasti niitä silti löytyy. On hyvä olla kiitollinen ja osata nautiskella elämän pienimmistäkin asioista. Olkoot sitten kahvikupponen tai rauhallinen hetki omaa aikaa, nauti siitä!
 8. LIIKU LUONNOSSA
  • Liikunta ylipäätään on omiaan lisäämään hyvääoloa, mutta luonnossa saat tuplahyödyt. Jos oot koskaan käynyt metsässä kävelyllä luonnon äänien keskellä, tiedät kuinka rauhoittava vaikutus sillä on mielentilaasi.
 9. AUTA MUITA
  • Muiden auttaminen kohottaa takuuvarmasti myös omaa mielentilaasi ja lisää onnellisuuttasi. Kokeile vaikka!
 10. TÄYTÄ ELÄMÄSI KOKEMUKSILLA, ÄLÄ ASIOILLA
  • Vaikka on kiva, että pystyy ostamaan sen mitä tarvitsee tai haluaa, pyri mieluummin haalimaan elämääsi kokemuksia ja muistoja tavaroiden sijasta. Tavarat harvoin lisäävät onnellisuuttasi.

Näiden vinkkien avulla voit elää enemmän nykyhetkessä ja kokea sen sisältämän onnellisuuden. Mitä enemmän onnistut elämään nyt, sitä onnellisempi voit olla. Onni ei elä eilisessä eikä huomisessa, vaan tässä hetkessä.

Kaipaatko lisää onnellisuutta elämääsi?

Sitten vain kokeilemaan vinkkejäni! Muista, että sinun ei tarvitse odottaa, että saat tietyt asiat ja ihmiset elämääsi, vaan voit alkaa olla onnellinen jo nyt, HETI. Todennäköisemmin näin vedät myös puoleesi helpommin ne asiat, ihmiset ja unelmat, joita kenties elämääsi toivot.

Suosittelen ottamaan hetken aikaa itsellesi ja miettimään näitä juttuja. Miten pidät huolta omasta onnellisuudestasi? Koetko, että olet jo onnellinen vai muuttaisitko joitain asioista elämässäsi?

Tee lista niistä asioista, joita haluaisit muuttaa ja mieti, mistä voisit aloittaa. Mikä olisi pienin yksittäinen teko, joka lisää onnellisuuttasi, minkä voisit tehdä jo tänään? Kenties voisit kokeilla jotain vinkkiä ylläolevasta listasta?

Kuulisin mieluusti, mitä vinkeistä aiot lähteä kokeilemaan, joten kommentoithan alle! 

Rakkautta ja rauhaa,

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022