Tuntuuko Että Olet Hukassa? Kysy Itseltäsi Nämä 5 Kysymystä!

ahdistus elämäntarkoitus itsensäkehittäminen onnellisuus Dec 02, 2021
Tuntuuko Että Olet Hukassa? Kysy Itseltäsi Nämä 5 Kysymystä!

Tuntuuko sinusta koskaan, että olet ikäänkuin hukassa omassa elämässäsi? Ehkä et ole varma mihin suuntaan lähteä seuraavaksi tai kenties et edes tiedä, mitä todella haluat? Puhumattakaan MITEN unelmat voisi saavuttaa!

Tämä tunne, että on hukassa on kovinkin yleistä nykyään, koska me ajaudutaan herkästi elämään vähän kuin autopilotilla. Ajaudutaan suorittamaan elämää ja toisinaan voikin tuntua ikäänkuin sitä eläisi samaa päivää uudestaan ja uudestaan, vuodesta toiseen.

Näin olemme kadottaneet yhteyden itseemme ja siihen, mikä meille itsellemme on oikeasti tärkeää ja mitä meidän lahjamme maailmalle ovat!

Jossain kohtaa sitä sitten herää pohtimaan, että eihän tämä elämä voi tällaista suorittamista olla. Ehkä sinunkin mielessäsi on kytenyt ajatus, että elämässä TÄYTYY olla muutakin, kuin lähestulkoon saman päivän elämistä uudelleen ja uudelleen?

Ehkä sinäkin olet miettinyt, että elämästäsi puuttuu jotain? Saatat tiedostaa, että sinusta olisi enempäänkin ja tunnet sen kaipuun, poltteen sisälläsi tehdä jotain enemmän, olla jotain enemmän.

Tuo kaipuu on merkki siitä, ettet elä oman potentiaalisi mukaisesti! Se on merkki siitä, että sinut todellakin on tehty johonkin muuhun, johonkin suurempaan!

Kysymys kuuluukin, aiotko seurata tuota kaipuuta? Aiotko seurata tuota sisäistä poltetta, joka TIETÄÄ, että voit saavuttaa niin paljon enemmänkin?

Vai aiotko kuunnella sitä päivittäistä pelon ääntä, joka yrittää pitää sinut tutussa ja ”turvallisessa”? Sitä ääntä, joka on tähän asti saanut sinut uskomaan, ettet pysty siihen?

Tuntuuko Että Olet Hukassa?

Jos sinusta tuntuu toisinaan, että olet hukassa etkä tiedä, mitä tehdä, kysy itseltäsi nämä seuraavat 5 kysymystä!

Pysähdy jokaisen kysymyksen kohdalla ja vastaa kysymykseen heti, jos suinkin vain kykenet. Pohdiskele vapaasti vaikkapa päiväkirjaan, mitä ajatuksia tuo kysymys herättää ja anna sydämesi johdattaa.

Haluan painottaa sitä, että pyri ottamaan yhteys sydämeesi ja anna sen johdattaa sinut vastausten äärelle. Älä analysoi ja mieti liikaa. Äläkä ainakaan mieti, että miten se nyt voisi ikinä tapahtua, en minä pysty siihen ja niin edelleen.

Pidä sisäinen kriitikko sivussa tämän harjoituksen ajan, niin paljon kuin kykenet. Ja jos se nostaa päätään, kyseenalaista sen sanomiset.

Muista, ettet voi vastata väärin! Olet oma uniikki itsesi ja jokainen vastaa kysymyksiin omalla tavallaan!

5 Kysymystä Jotka Auttavat Sinua Eteenpäin

1 Mikä On Sinulle Tärkeää Elämässä?

Pysähdy kuuntelemaan sydäntäsi ja kysy itseltäsi, mikä sinulle on elämässä tärkeintä? Mitkä asiat ja arvot ovat sinulle tärkeimpiä?

Jos esimerkiksi perhe, ystävät ja merkityksellinen työ ovat sinulle tärkeitä, jatka pohtimalla mitkä arvot noiden taustalla vaikuttavat. Mieti myös mitä on ne tunteet, joita uskot kokevasi, kun sinulle tärkeimmät asiat ovat kohdallaan?

Tässä tapauksessa noita tunteita tai arvoja voisi olla yhteys, rakkaus ja palvelu/muiden auttaminen tai vaikkapa täyttymys ja merkityksellisyys

2 Mitä En Halua?

Jos sinulla on vaikeuksia keksiä, mitä oikein haluat, käännä kysymys toisinpäin. Kysy tällöin, mitä ET elämääsi halua.

Kun ensin selvität mitä et halua (mikä on yleensä ihmisille merkittävästi helpompi määritellä), voit sitten kääntää sen toisinpäin. Näin voit päästä kiinni siihen, mitä se on, mitä haluat elämääsi.

Esimerkiksi, jos et halua enää olla yksin tai tuntea oloasi yksinäiseksi, voit kääntää sen positiiviseen muotoon ”haluan elää rakastavassa parisuhteessa” tai ”haluan olla osa lämminhenkistä ystäväporukkaa”. Mitä ikinä se sitten sinun kohdalla onkaan.

Toinen esimerkki voisi olla, että et halua enää olla ahdistunut ja murehtia menneitä ja tulevia. Tämän voisi kääntää vaikkapa seuraavasti: ”haluan tuntea syvää rauhaa sisälläni, huolimatta ulkoisista tapahtumista” tai ”haluan olla onnellinen ja läsnä, tässä ja nyt”.

Joten jos koet haastavaksi sen, ettet oikein pääse kiinni siihen, mitä haluat, kokeile lähteä liikkeelle siitä, mitä et halua.

3 Mistä nautin suunnattomasti?

Seuraavaksi kysy itseltäsi, mitä on ne asiat, joista nautit suunnattomasti? Mieti myös, mistä asioista nautit jo nuorena? Minkä asioiden parissa vietit lapsuudessasi eniten aikaa?

Entäpä nykyään, minkä asioiden parissa vietät paljon aikaa tai haluaisit viettää enemmän aikaa? Minkä asioiden parissa olet flowtilassa ja ajantaju katoaa täysin?

Pohdiskele jälleen muistikirjaasi vastauksia. Anna tekstin tulla suodattamatta paperille. Nyt saat haaveilla sydämesi kyllyydestä.

Älä huoli, vaikket tällä hetkellä viettäisikään aikaa noiden asioiden parissa, se voi nimittäin muuttua piankin, kun tulet selkeämmäksi siitä, miten tärkeitä ne sinulle on!

tuntuuko että olet hukassa

4 Missä Olen Erityisen Hyvä

Nyt kun olet selkeyttänyt itsellesi, mistä asioista nautit erityisen paljon, kysy itseltäsi missä olet erityisen hyvä?

Tämä kysymys usein paljastaa kykyjäsi ja voi kenties johtaa sinut omalle, sinulle tarkoitetulle polullesi. Toki mainittakoon, että se, että olet hyvä jossain, ei tarkoita, että se olisi automaattisesti sinun lahjasi mailmalle!

Voit olla ja varmasti oletkin hyvä monessakin asiassa, mutta uskallan väittää, että kaikkia niistä asioista et koe samalla tavalla merkityksellisiksi kuin toisia. Eikö totta?

Siksipä onkin tärkeää verrata tätä listaa edellisen kysymyksen vastauksiin eli niihin asiohin, mistä nautit suunnattomasti! Löydätkö jotain päällekkäisyyksiä?

Löydätkö jotain, missä olet hyvä ja mistä nautit suunnattomasti? Voisitko alkaa kehitellä jotain näiden asioiden ympärille?

5 Mikä On Saanut Sinut Pysymään Paikoillasi?

Usein erilaiset pelot ja rajoittavat uskomukset saavat meidät jämähtämään paikoilleen. Ne saavat meidät uskomaan alitajuisesti, että on ehkä kuitenkin parempi vain pysyä tutussa ja ”turvallisessa” ja tyytyä siihen mitä on.

Ja tottakai on tärkeää olla tyytyväinen tässä ja nyt, koska joka hetki meillä on niin paljon mistä olla kiitollinen. Samaan aikaan kuitenkin, tuo polte ja palava halu sisimmässäsi kertoo, että sinut on luotu johonkin suurempaan!

Suuremmalla en tarkoita, että kaikkien tulisi tähdätä pelastamaan maailma tai luoda vaikkapa suurta menestystä urallaan. Ei, meillä jokaisella on omat lahjat ja omat unelmat ja suuremmalla tarkoitankin sitä, että täytät oman potentiaalisi, oman tarkoituksesi elämässäsi!

Joten kysy vielä itseltäsi, mikä on saanut sinut pysyttelemään paikoillaan? Mikä on saanut sinut olemaan tarttumatta tuohon kutsumukseesi? Miksi et vielä elä unelmiesi elämää?

Ja jos noita esteitä tai pelkoja ei olisi, mitä tekisit? Millaista uskot, että elämäsi olisi, jos et uskoisi mielesi rajoitteisiin? Mitä tekisit, jos teitäisi 110% varmuudella, että onnistut?

Pohdiskele ja Anna Sydämesi Johdattaa

Jos et jo vastannut edellä esittämiini kysymyksiin, tee se heti kun voit. Älä ohita tätä ja mieti niitä vain mielessäsi, kirjoita ne ihan oikeasti ylös!

Anna niiden hautua muutama päivä ja palaa sitten tarkastelemaan vastauksiasi. Mitä havaitset? Saitko enemmän selkeyttä?

Miltä nuo vastaukset tuntuvat muutaman päivän hautumisen jälkeen? Oletko innostunut? Tunnetko enemmän selkeyttä? Tuntuuko, että nämä asiat on juuri niitä, mitä elämältäsi haluat?

Vai tuntuuko sinusta edelleen, että olet hukassa? Jos tuntuu, käy kysymykset läpi uudelleen. Ensin, hiljenny kuitenkin hetkeksi ja anna itsesi laskeutua meditatiiviseen tilaan ja ota yhteys sydämeesi.

Vasta sitten, kysy itseltäsi nuo kysymykset uudelleen ja kuuntele tarkkaan. Ole hiljaisuudessa riittävän kauan, jotta voit kuulla mitä sydämesi kuiskaa sinulle!

Ja muistathan, että sinun ei tarvitse päästä 100% selkeyteen yhden pohdiskelukerran jälkeen! Jos sait edes hieman lisää selkeyttä, se on jo askel oikeaan suuntaan.

Anna unelmiesi ja ideoidesi kehkeytyä samalla, kun toteutat itseäsi ja unelmiasi parhaalla mahdollisella tavalla, millä pystyt siinä hetkessä.

Jos haluat apua saadaksesi SELKEYTTÄ ja ROHKEUTTA elää unelmaelämääsi kurkkaa tämä mahdollisuus 

TARJOAN joka kuukausi yhden TÄYSIN ILMAISEN SELKEYSSESSION jollekulle! Tapaamisen aikana autan sinua saamaan selkeyttä siihen, mitä oikeasti haluat ja rohkeutta, jotta voit alkaa ELÄÄ UNELMAELÄMÄÄSI!

Hae paikkaa täältä >>>

Valmennushetket toteutetaan joko zoomin kautta tai Tampereella!

Oletko valmis kohtaamaan UNELMASI? 

tuntuuko että olet hukassa

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022