Tukeeko Ympäristösi Sinua Ja Unelmiesi Toteutumista?

itsensäkehittäminen manifestointi unelmaelämä Apr 01, 2021
Tukeeko Ympäristösi Sinua Ja Unelmiesi Toteutumista?

Ootkos koskaan miettinyt, tukeeko ympäristösi sinua ja unelmiesi toteutumista? Vai onko jokin siinä jopa esteenä sinun ja unelmaelämäsi välissä? Nyt viimeistään on aika pysähtyä pohtimaan tätä kysymystä tarkasti!

Ulkoinen ympäristömme vaikuttaa niin paljon siihen, millaista elämämme on ja millaisia valintoja teemme. Ymmärtänet siis, että sillä on suuri vaikutus myös siihen, kuinka nopeasti pääset käsiksi unelmiisi vai pääsetkö lainkaan!

Nyt on aika tehdä pieni (tai suurempikin) ulkoinen inventaario elämässäsi!

tukeeko ympäristösi sinua

Miten Ympäristösi Vaikuttaa Sinuun?

Tiedätkö sen tunteen, kun haluat siistiä ruokavaliotasi pudottaaksesi muutaman kilon ennen kesää ja sitten puoliso tai työkaveri vetää päivittäin pullaa vieressä? Ensin se on aivan ok, tahdonvoimalla sinnittelet, mutta sitten alkaa tympästä ja ”sorrut” itsekin syömään puustia. Kuulostaako tutulta?

Esimerkkini on vähän hassu, mutta uskon, että moni pystyy siihen samaistumaan. On tärkeää tiedostaa, että näin vahvasti ympäristömme saattaa meihin vaikuttaa.

Jos haluat edetä kohti unelmiasi, mitä ne sitten ovatkaan, sinun täytyy olla tarkkana kenen seurassa vietät aikaa, millaisessa ympäristössä elät ja työskentelet ja tukeeko ulkoinen ympäristö kasvuasi.

Sanotaan nyt vaikka, että sinulla on ystävä tai perheenjäsen, joka jatkuvasti tavatessanne valittaa huolistaan ja murheistaan, arvostelee muita ja on, noh, negatiivinen. Varmaan sinäkin keksit yhden tai useammankin tällaisen ihmisen elämästäsi. Miltä sinusta tuntuu, vietettyäsi aikaa tuon ihmisen seurassa? Tuskin kovin energiseltä, iloiselta ja optimistiselta.

Edellämainitun kaltaisilla ihmisillä on tapana imeä energia ympärillä olevista ihmisistä, joten ole tarkkana kenen kanssa aikaasi vietät. Onhan aika kuitenkin ainoa asia, mitä et takaisin saa. Älä siis anna sitä sellaisille henkilöille tai asioille, jotka eivät kohota sinua ylemmäs!

tukeeko ympäristösi sinua

Lue myös: Miten Ahdistus Estää Sinua Elämästä Unelmaelämääsi

Tee Ulkoinen Inventaario

Tee nyt ulkoinen inventaario elämästäsi. Mieti seuraavia asioita:

  • Keiden kanssa vietät eniten aikaa? Miten kyseisten ihmisten seura vaikuttaa sinuun?
  • Miltä kotisi näyttää? Onko siellä siistiä ja mukava olla? Tunnetko innostusta ja luovuutta kodissasi?
  • Elätkö minimalistisesti vai hamstraatko kaiken mahdollisen? Miltä tavaran määrä kodissasi tuntuu?
  • Miltä työympäristösi näyttää? Onko sinun helppo keskittyä työtehtäviisi vai aiheuttaako jokin häiriötä? Miltä työympäristösi tuntuu?
  • Mistä asioista / tapahtumista arkesi koostuu? Onko siellä turhia ajanviejiä, kuten somen selailu, jotka vaikeuttavat keskittymistäsi? Muuttaisitko jotain arjessasi?

Kirjaa nyt muistikirjaasi ylös vastauksia edellisiin kysymyksiin. Mitä havaitset? Tukeeko ympäristösi sinua ja unelmiesi toteutumista? Vai onko jokin siinä kenties jopa unelmiesi esteenä ja on aika tehdä muutoksia?

Toki viimekädessä on aina kysymys siitä, miten sinä kunkin tilanteen ja asian tulkitset, mutta on silti hyvä olla tarkkana, ettei päästä elämäänsä liikaa sellaisia asioita ja ihmisiä, jotka tarpeettomasti haastavat sinua ja vetävät sinua alaspäin.

Kerrothan kommenteissa, mitä ajatuksia tämä sinussa herätti? Minkä toimenpiteen aiot tehdä jo tänään, jotta ympäristösi tukisi sinua parhaalla mahdollisella tavalla?

tukeeko ympäristösi sinua

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022