Ole Tarkkana Kenen Kanssa Aikaasi Vietät

itsensäkehittäminen onnellisuus unelmaelämä Sep 23, 2021
Ole Tarkkana Kenen Kanssa Aikaasi Vietät

Ehkä olet kuullutkin sanonnan, että olet niiden viiden ihmisen keskiarvo, joiden kanssa eniten aikaasi vietät. Ole siis tarkkana, kenen kanssa aikaasi vietät!

Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa sitä, että jos vietät eniten aikaa ihmisten kanssa, jotka löytävät aina jotain valitettavaa tilanteesta kuin tilanteesta, sinun on merkittävästi vaikeampi yrittää olla se yksi, joka jatkuvasti näkee asioiden valoisan puolen.

Sama pätee myös toisinpäin. Jos sinulla on tapana kiinnittää huomiota elämäsi haasteisiin, mutta alatkin viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka näkevät haasteetkin mahdollisuuksina oppia ja kasvaa, alkaa sinunkin suhtautumisesi haasteisiin hiljalleen muuttua.

Muista, että aika on ainoa asia, mitä emme takaisin saa. Joten olethan tarkkana, kenelle aikaasi suot.

Energia Tarttuu

Me olemme energiaa ja energia tarttuu. Vedämme puoleemme vastaavanlaista energiaa, kuin itse värähtelemme. Jos värähtelet kärsimyksen energiaa, vedät puoleesi lisää kärsimystä. Jos onnistut nousemaan kiitollisuuden energioihin, vedät puoleesi lisää kiitollisuuden aiheita.

Energia siirtyy myös ihmisten välillä. Vedät puoleesi ihmisiä, jotka ovat samalla ”aaltopituudella” kanssasi ja jos itse olet kärsimyksen taajuuksilla suurimman osan ajasta, arvaatko millaisiin ihmisiin samastut eniten? No et takuulla elämäniloisiin ja optimistisiin ihmisiin, vaan nimenomaan kärsimystäsi vahvistaviin ihmisiin.

 


"En voi korostaa tarpeeksi oman kannustavan tukijoukon, heimon keräämistä ympärillesi! Nämä ovat niitä ihmisiä, joiden kanssa uskallat olla oma itsesi, joille uskallat kertoa hullunkurisimmistakin haaveistasi ja TIEDÄT, että he ovat aina tukemassa sinua!"


Voit kuitenkin käyttää energiaa hyödyksesi. Ajatellaan nyt esimerkiksi, että olet syystä tai toisesta allapäin. Olet sopinut tapaamisen hyvän ystäväsi kanssa ja haluaisit perua sen, koska tunnet itsesi niin alakuloiseksi.

Et kuitenkaan viitsi perua tapaamista viimehetkellä, joten menet sinne, vaikka haluaisit vain käpertyä sohvan nurkkaan tuijottamaan Netflixiä, jotta saat ajatukset pois murheistasi.

Tapaat ystäväsi, joka on omaan tyyliinsä hyvin elämäniloinen ja kannustava. Juttelette hetken aikaa, ja huomaat, että alakuloinen olotilasi onkin jo väistynyt, vaikka itse asiat, joita murhedit ei muuttuneet tuona aikana lainkaan!

Iloisen, energisen ystäväsi energia alkoi tarttua sinuun ja havaitsit nopeasti muutoksen myös kohentuneessa olotilassasi. Pari tuntia myöhemmin lähdet tapaamisesta iloisena, energisenä, virkistyneenä ja ihmetellen, miksi alunalkaenkaan murehdit moista asiaa.

Ehkä sinulle jopa tuli oivallus, mitä voit tehdä tuolle asialle, joka sinut alunperin sai alakuloiseksi. Toisin sanoen kykenit hetkeksi astumaan pois ajatustesi myllytyksestä ja laskemaan aivoaaltojasi korkeista beta-aalloista matalammalle, jolloin oivalluksen oli mahdollista yllättää sinut. Kaikki tämä ”vain” yhden ystävän kanssa vietetyn lämminhenkisen hetken johdosta.

Näin voimakas vaikutus meidän ystäväpiirillä ja meitä ympäröivillä ihmisillä voi meihin olla. Ja tämä pätee tietysti molempiin suuntiin!

Aiemmassa tapauksessa olisi voinut käydä myös niin, että olisit mennyt tapaamiseen iloa puhkuen, mutta alakuloinen ystäväsi olisi saattanut saada yliotteen ja saada sinutkin lannistumaan. Onneksi kuitenkin yleensä positiivinen, kohottava energia peittoa alakuloisuuden ja matalamman värähtelyn tunteet, kuten kärsimyksen tai vihan.

Lue lisää, miten ympäristösi sinuun vaikuttaa >>>

Mistä Tiedän, Kenen Kanssa Minun Olisi Hyvä Aikaani Viettää

Jos et ole ihan varma, miten eri ihmissuhteet elämässäsi sinuun vaikuttavat, katso alempaa muutama kysymys, joita voit pohtia muistikirjaasi. Selkeimmillään tunnistat oikeat ihmiset siitä, että heidän kanssaan oleminen tuntuu hyvältä ja se vie teitä molempia elämässä eteenpäin.

Toisinaan, kuten jo aiemmin mainitsin, me kuitenkin samastumme eniten niihin ihmisiin, jotka värähtelevät samalla taajuudella kanssamme, olipa kyse sitten rakkauden tai kärsimyksen värähtelystä. Näin ollen oma tunnetila ei välttämättä ole se ainoa tarkastelukriteeri, kun pohdit, kenen kanssa sinun olisi hyvä aikaasi viettää.

Voit ottaa tähän avuksi tavoitteesi ja unelmasi. Mieti, mitä haluat elämässä saavuttaa? Mistä unelmoit? Mitkä ovat intohimosi?

Kysy itseltäsi, auttaako tuo ihmissuhde sinua etenemään kohti tavoitteitasi? Mieti myös, kuka tuntemistasi ihmisistä on jo edennyt kyseisessä asiassa pitkälle.

Toisin sanoen, jos haluat olla terveempi ja voida hyvin, kannattaa etsiä sellainen henkilö, joka mielestäsi on jo näitä asioita. Kun vietät aikaa tämän henkilön kanssa, todennäköisesti oma terveytesi ja hyvinvointisi alkavat lisääntyä sen myötä.

Tai jos haluat olla myötätuntoisempi, mieti kuka tuttavapiirissäsi on erittäin myötätuntoinen ja pyri viettämään hänen kanssaan aikaa. Näin sinustakin tulee myötätuntoisempi, kun alat peilata hänen toimintaansa ja voit vaihtaa ajatuksia hänen kanssaan.

Mitä, Jos En Tunne Ketään Sellaista Ihmistä

Tiedän, että joskus voi käydä niin, ettei lähipiirissäsi ole yhtään ihmistä, joka olisi tilanteessa, jossa sinä haluat olla. Todennäköisesti pienellä tarkastelulla voit kuitenkin löytää sellaisen henkilön ympäristöstäsi. Pidä mieli avoimena ja ala tarkkailla kohtaamiasi ihmisiä, ehkä huomaat jonkun, johon et ole aiemmin kiinnittänyt lainkaan huomiota.

Jos tällaista henkilöä ei kuitenkaan löydy, voit turvautua esimerkiksi internetiin ja sosiaaliseen mediaan tai vaikkapa kirjoihin. Tunnetko jonkun henkilön sosiaalisen median kautta, joka ilmentää jo niitä ominaisuuksia, joita sinä haluaisit omaksua?

Tai löytäisitkö kirjoja aiheesta, jossa haluat kehittyä?

Oletko ehkä törmännyt Youtubessa inspiroiviin videoihin kyseisestä aiheesta? Onko joku, jonka sisältöä voisit alkaa lukea, kuunnella tai katsella säännöllisesti?

Voit aloittaa näistä, jos et löydä elämästäsi henkilöä, joka voisi auttaa sinua asiasi kanssa. Pidä kuitenkin silmät ja korvat avoimena, jotta tunnistat tämän henkilön, kun hän joku päivä ilmaantuu elämääsi.

Ole Tarkkana, Kenen Kanssa Aikaasi Vietät

Nyt pyydän sinua pysähtymään ja tarkkailemaan omaa ympäristöäsi ja siinä olevia ihmisiä, erityisesti heitä, joiden kanssa eniten vietät aikaasi.

Kannustan sinua ottamaan nyt paperia ja kynän ja istahtamaan alas pohtimaan seuraavia asioita:

 👉 Ketkä ovat ne viisi ihmistä, joiden kanssa eniten aikaasi vietät?

 👉 Listaa seuraavaksi jokaisen henkilön kohdalle 1. miten yleensä vietätte aikaa yhdessä 2. millaisista asioista puhutte 3. mikä on tapaamisenne yleinen ilmapiiri 4. ja ennen kaikkea, mikä tunnetila sinulle jää tapaamisenne jälkeen

 👉 Kysy itseltäsi, miten tämä ihmissuhde sinuun vaikuttaa? Auttaako se sinua etenemään vauhdilla kohti unelmiasi vai kenties päinvastoin? Onko tämä ihmissuhde sellainen, jonka haluat edelleen säilyttää elämässäsi?

 👉 Mieti vielä, keitä tunnet ympäristössäsi, jotka voisivat olla sinulle ja unelmillesi hyväksi ja miten voisit alkaa viettää enemmän aikaa heidän kanssaan?

En voi korostaa tarpeeksi oman kannustavan tukijoukon, heimon keräämistä ympärillesi! Nämä ovat niitä ihmisiä, joiden kanssa uskallat olla oma itsesi, joille uskallat kertoa hullunkurisimmistakin haaveistasi ja TIEDÄT, että he ovat aina tukemassa sinua!

Haluan myös muistuttaa, että aika on se ainoa asia, mitä et (tietääkseni ) voi takaisin saada! Joten ole tarkkana, kenen kanssa aikaasi vietät, joohan?

Ennenkuin lähdet, JAA tämä postaus lähipiirillesi, jotta he tietävät, että arvostat heidän olemassaoloaan!

ole tarkkana kenen kanssa aikaasi vietät

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022