Miten Asettaa Hyviä Tavoitteita?

onnellisuus pysyvä muutos tavoitteet unelmaelämä Jan 06, 2022
Miten Asettaa Hyviä Tavoitteita?

Nyt vuoden vaihduttua moni tekee itselleen suuria uuden vuoden lupauksia. Turhan usein nämä lupaukset eivät kuitenkaan toteudu ja haluttu tavoitetila jää saavuttamatta.

Tyhjien uuden vuoden lupausten sijaan, opettele miten voit asettaa hyviä tavoitteita uudelle vuodelle! Jaan tässä postauksessa muutamia vinkkejä, miten voit asettaa hyviä tavoitteita.

Kokeile näitä vinkkejä tavoitteita asettaessasi ja huomaa, miltä ne sinusta tuntuvat. Jokainen meistä on oma uniikki yksilö, joten vain sinä voit lopulta tietää, mikä sinulle toimii parhaiten. Kokeile ja testaile, mikä toimii sinulle ja mikä ei. Näin voit löytää itsellesi toimivimmat tavat asettaa tavoitteita elämässäsi!

Miksi On Tärkeää Asettaa Tavoitteita?

Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mikäli haluat saavuttaa haluamiasi asioita elämässäsi. Kun sinulla on selkeät tavoitteet, joita kohti menet, on paljon todennäköisempää, että tulet myös saavuttamaan haluamasi.

Kun olet asettanut itsellesi sopivan ja mieleisen tavoitteen, on sinun helpompi pitää huomiosi haluamissasi asioissa. Näin otat tietoisemmin askelia kohti unelmiasi, yksi askel kerrallaan.

Muutoin herkästi ajaudumme elämään ikäänkuin autopilotilla, enemmän tai vähemmän tiedostamattomassa tilassa. Tällöin toimintaamme ohjaa alitajuiset uskomuksemme itsestämme sekä elämästä.

Mikäli elät tiedostamattomasti, tulet suurella todennäköisyydellä luomaan elämääsi samankaltaisia kokemuksia kuin tähänkin asti. Eli jos olet täysin tyytyväinen tähänastiseen elämääsi ja HALUAT luoda lisää samaa, silloin voit toki jatkaa elämistä kuten tähänkin asti.

Mutta, koska olet täällä ja luet tätä artikkelia, voisin olettaa, että haluat jonkinlaista muutosta elämääsi. Ja tällöin tavoitteista on hyvä aloittaa matka kohti unelmiasi!

Millainen On Hyvä Tavoite?

Millainen sitten on hyvä tavoite? Tässä muutama asia, jotka hyvä tavoite täyttää.

1 Tavoite on selkeä

Epämääräisillä tavoitteilla saat todennäköisesti epämääräisiä tuloksia. Mitä selkeämpi pystyt olemaan tavoitteita asettaessasi, sen parempi.

Älä kuitenkaan jää kiinni tähän, vaan ole niin selkeä, kuin siinä hetkessä kykenet. On oikeastaan hyväkin jättää elämälle tilaa yllättää.

On kuitenkin hyvä olla selkeä siinä määrin, että tiedät mitä tuo kyseinen tavoite tarkoittaa konkreettisesti. Toisin sanoen, että tiedät, milloin olet saavuttanut tavoitteesi.

Jos haluaisit vaikkapa pudottaa painoa tai tienata enemmän rahaa, huomaa että yhden kilon karistaminen tai yhden lisäeuron tienaaminen on enemmän. Kannattaa siis määritellä tavoite kohtuullisen tarkkaan.

Kirjoita tavoitteesi tarkasti, selkeästi ja niin, että voit helposti tietää, milloin tavoite on toteutunut.

 

 

 
Kun sinulla on selkeät tavoitteet, joita kohti menet, on paljon todennäköisempää, että tulet myös saavuttamaan haluamasi.

 
 

2 Tavoite on positiivisessa muodossa

Toiseksi on tärkeää, että muotoilet tavoitteesi positiivisessa muodossa. Eli en suosittele tavoittelemaan jotain, josta haluat päästä eroon, päinvastoin.

Painonpudotuksen kohdalla laihduttaminen tai ylimääräisistä kiloista eroon pääseminen ei ole välttämättä paras tavoite. Sen sijaan voisit muotoilla sen positiiviseen muotoon esimerkiksi tavoittelemalla terveempää ja energisempää kehoa. Kunhan selkeytät, mitä se sinulle tarkoittaa, jotta voit mitata edistymistäsi.

Jos puolestaan haluat eroon rahavaikeuksista, kannattaa tavoite muotoilla mieluummin vaikkapa että haluat tienata x-summan enemmän tänä vuonna.

3 Tavoite on ainakin jossakin määrin uskottava

Kannustan sinua haaveilemaan ISOSTI, koska vain silloin voit myös saavuttaa nuo isotkin unelmat.

On kuitenkin tärkeää, että muistat tavoitteita asettaessasi päättää sellaisia tavoitteita, jotka tuntuvat isoilta ja jännittäviltä, mutta edes piirun verran uskottavilta.

Jos asetat tavoitteita, jotka ovat lähtökohtaisestikin helppoja, ne eivät välttämättä motivoi yhtä paljon kuin isot ja jännittävät.

Jos puolestaan asetat tavoitteen, joka tuntuu täysin epärealistiselta, eikä sinussa ole soluakaan joka uskoisi tuon tavoitteen saavuttamisen olevan mahdollista, silloin kannattaa miettiä tavoitetta uusiksi.

Hyvä tavoite on sellainen, joka saa sinut innostumaan ja samalla se tuntuu jännittävältä, jopa hieman pelottavalta.

4 Tavoite on linjassa sydämesi kanssa

Lopuksi on hyvä miettiä, onko tämä tavoite varmasti linjassa sydämesi kanssa. Onko tavoitteesi sellaisia, joita SINÄ aidosti haluat?

Vai onko mahdollista, että olet asettanut tavoitteesi perustuen esimerkiksi siihen, mitä muut sinulta odottavat? Tai mitä uskot, että sinun PITÄISI tehdä?

'

Miten Asettaa Hyviä Tavoitteita?

Asettaaksesi hyviä tavoitteita suosittelen sinua ottamaan rauhallista aikaa itsellesi, voit laittaa rentouttavaa, mieleistäsi musiikkia soimaan taustalle.

Ota kynä ja paperi, joihin voit kirjoittaa ajatuksiasi ylös sekä kirjata tavoitteesi.

 

 

 
Hyvä tavoite on sellainen, joka saa sinut innostumaan ja samalla se tuntuu jännittävältä, jopa hieman pelottavalta.

 
 

Aloita lyhyellä rentoutumisella ja päästä irti turhista ajatuksista. Ota yhteys sydämeesi ja tuo itsesi läsnä tähän hetkeen.

Kirjoittele sitten paperille tavoitteita, joita haluaisit asettaa tälle vuodelle. Valitse niistä 1-3 tavoitetta, jotka tuntuu tärkeimmiltä. Varmista, että nämä tavoitteet tulevat sydämestäsi, eivätkä ne ole egon tuotosta.

Tarkista sitten, että valitsemasi tavoitteet täyttävät kaikki yllämainitsemani ohjeet hyvistä tavoitteista. Eli varmista, että tavoitteesi ovat selkeitä, positiivisessa muodossa, ainakin jokseenkin uskottavia sekä linjassa sydämesi kanssa.

Tämän jälkeen voitkin ottaa tärkeimmältä tuntuvan tavoitteen ja miettiä sitä hieman syvällisemmin, miksi oikeasti haluat tätä ja lähteä ottamaan askelia sitä kohti.

Tsemppiä tavoitteidesi kanssa! Toivon, että tänä vuonna toteutat unelmasi! Nyt on sinun vuorosi! Tämä on SINUN VUOTESI! Pystyt siihen kyllä, ystäväni! 

miten asettaa hyviä tavoitteita

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022