Mitä On Todellinen Menestys

elämäntarkoitus onnellisuus unelmaelämä Dec 09, 2021
Mitä On Todellinen Menestys

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä on todellinen menestys?

Tuntuuko sinusta koskaan, että olet epäonnistunut elämässäsi? Tai ettet ole menestynyt elämässäsi, ainakaan sillä tavalla, miten odotit tai toivoit?

Oletko miettinyt, mitä on todellinen menestys juuri sinulle? Ja vastaako elämäsi tuota käsitystä menestyksestä?

Onko mahdollista, että itseasiassa omien arvojesi mittapuulla, oletkin jo menestynyt upeammin kuin pystyit aiemmin näkemään?

Ehkä tämä postaus valaisee asiaa sinulle aivan uudella tavalla. Kenties luettuasi tämän artikkelin huomaatkin, että oletkin menestyneempi kuin osasit ajatellakaan.

Nautinnollisia lukuhetkiä!

Mitä Menestymisen Ajatellaan Olevan

Mitä on menestyminen? Tähän kysymykseen lienee yhtä paljon vastauksia kuin on meitä ihmisiäkin.

Yleisesti ottaen kuitenkin menestys määritellään tietynlaisina materialistisina saavutuksina elämässä. Usein ajatellaan, että menestys on tavoitteiden saavuttamista tai jossakin asiassa onnistumista. Ja onhan se osin varmasti sitäkin.

Suurin osa meistä oppii jo pienestä pitäen ajattelemaan, että tämä elämä täytyy elää tietyllä tavalla, jotta voi olla edes jokseenkin menestynyt, jotta onnistuu elämässä. Mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan..

Opimme uskomaan, että meidän on käytävä tietty määrä kouluja, opiskeltava ja suoritettava jos jonkinmoiset sertifikaatit ja arvonimet, löydettävä turvallinen tulonlähde ja perustettava perhe.

Siihen päälle muutama ystävä, ehkä jokin harrastus ja sitten on menestynyt elämässään. Mutta onko se näinkään?

mitä on todellinen menestys

Kuinka moni pysähtyy tuon kaiken keskellä kysymään tärkeämpiä kysymyksiä, kuten ”onko tämä sitä, mitä MINÄ elämältäni haluan?” tai vaikkapa ”olenko onnellinen?”.

Turhan harva miettii näitä asioita, ennenkuin vasta sitten, kun on ensin kokeiltu mennä tuota ohjelmoitua reittiä, joka harvoin johtaa täyteen merkityksellisyyteen, iloon ja täyttymykseen.

Miksipä sinäkin et siis pysähtyisi jo tänään kysymään itseltäsi, onko elämäsi sellaista kuin haluaisit? Oletko joka päivä iloinen ja koet päiväsi merkityksellisiksi?

Jos et, on aika muuttaa jotain. Voit aloittaa vaikkapa tarkastelemalla, mitä se todellinen menestys tarkoittaa juuri sinulle. Mennään tähän hieman myöhemmin tässä postauksessa.

Eikö Menestys Tuokaan Onnea?

Yhteiskunta ohjaa meitä määrittelemään menestyksen tietynlaisen elämäntyylin ja tiettyjen asioiden sekä elämäntapahtumien saavuttamisena.

Olet esimerkiksi menestynyt, jos saavutat tietynlaisen uran, avioliiton, perheen, kivan talon ja hienon auton. Ja paljon rahaa tietysti, jotta voit ylipäätään elää haluamallasi tavalla.

mitä on todellinen menestys

 

Joten näillä kriteereillä mitattuna, jokaisen joka on saavuttanut kyseiset asiat pitäisi kaiken järjen mukaan olla onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä, eikö totta?

Jos valtaosa meistä yrittää menestyä elämässä, voidaan kaiketi olettaa, että noiden menestystä tuovien asioiden uskotaan tekevän meistä onnellisia.

Kaikki mitä elämässä teemme, ja nyt tarkoitan ihan kaikkea, me teemme sen, jotta voisimme kokea sen halutun tunteen, jonka uskomme tuon ulkopuolisen asian tai tapahtuman meille tuovan.

Jos esimerkiksi haluat onnellisen, terveen parisuhteen, voi olla, että asia tai pikemminkin tunne, jota oikeasti haluat on rakkaus ja hyväksyntä.

Tai jos haluat rahaa, todennäköisesti haluat todellisuudessa turvaa tai vapautta, jota ajattelet rahan sinulle tuovan.

Näin ollen, miten on mahdollista, että maailmassa on valtavasti ihmisiä, joilla on näennäisesti kaikki menestys, mitä voisi toivoa ja kuitenkin he ovat valtavan onnettomia? Miten niin moni meistä, joilla on kaikki aivan hyvin, on niin uskomattoman ahdistuneita tai masentuneita?

Miksi tunnemme edelleen olevamme ”huonompia kuin muut”, vaikka meillä on jo niin paljon hyvää elämässämme?

Ja toisaalta, miten on mahdolllista, että maailmassa on myös valtavasti ihmisiä, joilla ei ulkoisesti ole paljoakaan, jos lähes mitään ja kuitenkin he ovat äärimmäisen onnellisia ja nauttivat elämästä?

Eikö kaikkien vähempiosaisten tulisi olla onnettomia tai tuntea olevansa huonompia, kuin ”menestyneet” ihmiset, jos menestys mitataan materialistisina saavutuksina?

Saavutitpa kuinka paljon tahansa, teitpä mitä tahansa, et koskaan tule olemaan onnellinen, ellet opi sitä tärkeää totuutta, että onnellisuus ei koskaan tule itsemme ulkopuolelta.

Mikään määrä saavutuksia ei tule tekemään sinusta pysyvästi onnellista, ei koskaan.

Lue täältä 10 tapaa, miten olla onnellisempi!

Meidät On Ohjelmoitu

Meidät on ohjelmoitu yhteiskunnan toimesta uskomaan, että meidän täytyy olla tietynlaisia, omistaa tietyt asiat ja mieluusti tiettyyn ikään mennessä.

Joten onko ihmekään, jos heräät eräänä päivänä ja tunnet olosi epäonnistuneeksi, koska sinulla ei ole vielä kaikkia noita asioita.

On täysin normaalia tuntea olonsa riittämättömäksi, jos oma elämä ei vastaakaan sitä, mitä olemme oppineet, että meidän PITÄISI olla, omistaa tai tehdä.

Näin ollen saatat löytää itsesi turhankin usein tuomitsemasta ja arvostelemasta itseäsi tuntien, että et ole riittävän hyvä.

Tai ehkäpä oletkin saavuttanut kaikki nuo saavutukset, mitä yhteiskunta on opettanut, että pitää saavuttaa ja silti heräät eräänä aamuna ja ymmärrät, kuinka onneton olet.

Mietit, mikä meni pieleen. Teit kaiken, mitä ”piti”, joten miksi et ole onnellinen, kaikkihan on aivan ”hyvin?

Ja jälleen, tunnet olosi tyytymättömäksi, tunnet, että jotain puuttuu ja alat miettiä, mitä järkeä tässä kaikessa on, jos et saavutuksistasi huolimatta voi nauttia elämästä.

Saatat kokea, että tarvit vielä jotain muuta, joka lopulta tekee sinut onnelliseksi, kunnes eräänä päivänä heräät todellisuuteen ja ymmärrät, ettei mikään ulkoisista saavutuksista voi tuoda kestävää onnea.

Et edelleenkään ole tyytyväinen itseesi ja elämääsi, kaipaat jotain muuta.. Haluaisit vain olla onnellinen, vihdoin.

Arvosi Ei Perustu Saavutuksiin

Tässä pieni, mutta äärimmäisen tärkeä muistutus. SINUN ARVOSI EI PERUSTU SAAVUTUKSIISI! Lue edellinen uudestaan.

Vaikket tekisi yhtikäs mitään, olisit silti aivan yhtä arvokas, kuin jokainen muukin meistä. Arvoasi ei voi mitata rahassa, saavutuksissa tai missään muussakaan. Olet mittaamattoman arvokas. Siinä uusi voimalauseesi, ole hyvä! 

Joten ethän enää määrittele itseäsi tai arvoasi perustuen siihen, mitä olet tai et ole elämässäsi vielä saavuttanut!

Mitä todellinen menestys sitten on? Määritelläänpä se seuraavaksi..

Mitä On Todellinen Menestys?

Jos menestys ei tarkoita asioiden, kokemusten ja ihmissuhteiden saavuttamista, mitä se sitten tarkoittaa?

Toki tämä on minun määritelmäni siitä, mitä on todellinen menestys. Eli tämäkään ei ole absoluuttinen totuus.

Haluan kuitenkin kertoa omia ajatuksiani sinulle ja sen jälkeen voit kenties uudesta näkökulmasta alkaa pohtia, miten sinä itse määrittelet menestyksen.

En siis sano, että minä olen oikeassa ja sinä väärässä määritelmäsi kanssa. Jaan tässä omia ajatuksiani todellisesta menestyksestä. Joten olitpa sitten samaa tai eri mieltä, jätä ihmeessä ajatuksesi kommenttikenttään postauksen alla ja voidaan jutella lisää aiheesta.

Mitä mielestäni on todellinen menestys? Minulle todellinen, aito menestys on jotain paljon enemmän kuin asiat, tittelit, saavutukset tai vaikkapa raha. Aidolla menestyksellä ei ole mitään tekemistä noiden asioiden kanssa.

Todellinen menestys on elämän elämistä oman tarkoituksensa mukaisesti, sen mukaan, mikä sinun elämäntehtäväsi on.

Menestys on elämästä nauttimista joka ikinen päivä ja elämistä linjassa omien arvojen ja niiden asioiden kanssa, jotka ovat sinulle kaikkein tärkeimpiä.

Todellinen menestys on ystävällisyyttä, myötätuntoa ja anteliaisuutta. Se on itsensä ja muiden rakastamista.

Menestys on saman menestyksen, onnellisuuden toivomista ja jakamista jokaiselle ihmiselle. Se on muiden auttamista, maailman parantamista, askel kerrallaan.

mitä on todellinen menestys

Ralph Waldo Emersonin kauniita sanoja lainaten: ”..to know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded.” (sen tietämistä, että edes yksi elämä on hengittänyt kevyemmin, koska sinä olet elänyt. Tätä on menestyminen)

 

Haluatko täyttää elämäsi ilolla ja merkityksellisyydellä? Aloita täältä!

Entä Jos Kuitenkin Haluan Saavuttaa Asioita?

Ylläkuvailemani menestys ei tietenkään tarkoita, ettetkö silti voisi saada haluamaasi rakkautta, taloa, työtä tai rahaa. Ei missään nimessä.

Voit todellakin saada kaiken haluamasi ja se on jopa erittäin todennäköistä, että näin käy kun linjaat itsesi sekä toimintasi korkeimman voiman kanssa.

Kun toimit linjassa korkeamman itsesi kanssa ja alat elää omaa tarkoitustasi, se tulee lopulta johtamaan sinut myös materialistisempaan ”menestykseen” haluamiesi asioiden muodossa. Erona aiempaan on kuitenkin se, että nyt nuo asiat ovat niitä, joita todella sydämestäsi haluat elämääsi.

Mitä Menestys Tarkoittaa Sinulle?

Jokaisen meistä on todella tärkeää pysähtyä ja ottaa hetki pohdiskellakseen, mitä menestyminen oikeasti itselle merkitsee? Pysähdy siis edes pieneksi hetkeksi ja kysy itseltäsi, mitä menestys sinulle tarkoittaa. Mitä mielikuvia sana ”menestys” sinussa herättää?

Tarkoittaako menestys sinulle sitä, että on hyväpalkkainen, vakituinen työ ja paljon rahaa? Vai onko menestys sitä, että on kiva perhe, kaunis koti ja ystäviä?

Miten sinä miellät menestymisen?

Toinen tärkeä seikka on pohtia, minkä arvojen mukaan haluat elää. Ja tietysti kysy itseltäsi myös, elätkö noiden arvojen mukaisesti tällä hetkellä?

Älä anna kenenkään muun (minunkaan!) määritellä puolestasi, mitä tarkoittaa olla menestynyt elämässä. On sinun tehtäväsi selvittää ja määritellä, mitä todellinen menestys on sinulle ja miten haluat elämäsi elää.

On myös sinun tehtäväsi varmistaa, että elät omien arvojesi ja määritelmiesi mukaista elämää, jokainen päivä. Näin takaat itsellesi elämän, joka on täynnä iloa, merkityksellisyyttä ja onnellisuutta.

Kannustan sinua ottamaan nyt hetken ja kirjoittamaan muistikirjaasi, millaista elämäsi olisi, jos olisit oman määritelmäsi mukaisesti supermenestynyt elämässäsi? Mitä se tarkoittaisi sinulle?

Kuulen mieluusti ajatuksiasi kommenteissa!

Paljon Rakkautta ja Menestystä! 

mitä on todellinen menestys

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022