Mitä Itsensä Rakastaminen Oikeasti On

itsensärakastaminen itsevarmuus rakastu itseesi Jul 08, 2021
Mitä Itsensä Rakastaminen Oikeasti On

Ootkos koskaan pysähtynyt miettimään, mitä itsensä rakastaminen oikeasti on? Mitä se pohjimmiltaan tarkoittaa? Mitä se tarkoittaa sinulle? Ja miten itseään voisi alkaa rakastaa enemmän?

Onko itserakkaus, itsensä rakastaminen itsekästä? Vai onko se aidosti onnellisen elämän edellytys ja perusta? Onko itsekästä laittaa itsensä etusijalle ja olla oman elämänsä tärkein henkilö?

Mielipiteitä on oletettavasti monia, joten jaathan kommenteissa omasi, olipa se sitten samassa tai täysin eri linjassa tämän kirjoituksen ja minun ajatuksieni kanssa! Kuulisin mielelläni, mitä itsensä rakastaminen sinulle merkitsee.

Mitä Itsensä Rakastaminen Oikeasti On

Meillä ei oikein suomenkielessä ole sellaista yhtä kaunista vastinetta englanninkieliselle sanalle ”self-love”. Sana ”itserakkaus” mielletään yleisesti hyvin negatiivisessa sävyssä, kun taas itse ainakin miellän englanninkielisen ’self-love ” sanan hyvinkin positiivissävyisenä.

Synonyymisanakirjasta lainattua:

itserakkaus

1. narsismi, omahyväisyys, turhamaisuus.

https://www.suomisanakirja.fi/itserakkaus

Ei järin kaunis määritelmä siis, jos synonyymeina käytetään yllämainittuja, eikö totta? Jotta välttyisit mahdollisilta negatiivisilta mielleyhtymiltä, joita sana ”itserakkaus” saattaa sinussa herättää, puhun sen sijaan nyt itsensä rakastamisesta.

No mitä se itsensä rakastaminen sitten oikeasti on, jos se ei ole narsismin kaltaista itsekeskeisyyttä?

Yksinkertaisimmillaan itsensä rakastaminen on sitä, että hyväksyt itsesi juuri sellaisena kuin olet. Hyväksyt jokaisen asian ja ominaisuuden itsessäsi.

Jos olet ollut mukanani jo jonkin aikaa, muistat varmaan, että hyväksyminen ei tarkoita, etteikö asioita voisi haluta muuttaa itsessään. Se tarkoittaa vain sitä, että hyväksyy sen, kuka on tällä hetkellä ja missään kohtaa on matkalla elämässään ilman pakottavaa tarvetta muuttaa itseään.

Lue lisää hyväksynnästä täältä >>>

Itsensä rakastaminen on sitä, että kunnoitat itseäsi. Kun kunnioitat itseäsi, teet elämässäsi valintoja, jotka tekevät sinulle hyvää. Karsit elämästäsi pois ne asiat ja ihmiset, jotka eivät tuota sinulle iloa ja lisäät puolestaan niitä asioita elämääsi, jotka nostattavat sinua korkeammalle!

Itsensä rakastaminen ei tarkoita sitä, että yrittäisit tehdä itsestäsi ”täydellisen”, jotta voisit olla tyytyväinen itseesi. Päinvastoin, se on sitä, että voit olla juuri sellainen kuin olet eikä sinulla ole pakottavaa tarvetta yrittää olla mitään muuta kuin mitä olet. Voit hyväksyä itsesi kaikkine ominaisuuksinesi ja rakkaudesta käsin muuttaa ne asiat itsessäsi, jotka eivät enää palvele sinua.

Jos esimerkiksi olet ollut jo pitkään ahdistunut, mutta haluaisit vapautua siitä ja löytää syvän rauhan elämääsi, voit tuntea ahdistusta ja haluta vapautua siitä ja samalla hyväksyä sen, että juuri tällä hetkellä tunnet olosi ahdistuneeksi.

Voitko kuvitella, miltä ahdistus tuntuisi, jos voisit ottaa sen avosylin vastaan ja kuunnella sen tärkeää sanomaa? Kenties voisit elää haluamaasi elämää, ilman että ahdistus pidättelisi sinua.

Miksi Itsensä Rakastaminen On Niin Tärkeää?

Tiedätkö, että jos et voi hyväksyä itseäsi juuri sellaisena kuin olet ja uskot ajatuksiisi omasta riittämättömyydestäsi, et tule koskaan elämään niin täyttä ja upeaa elämää, kuin voisit elää?

Itsensä rakastaminen on äärimmäisen tärkeää, koska silloin voit joka hetki olla juuri sellainen kuin olet. Sinun ei tarvitse enää esittää jotain, mitä et ole. Ja tiedän, että olet esittänyt elämässäsi monenlaisia rooleja. Niin olen minäkin.

Itsesi rakastaminen auttaa sinua luopumaan noista rooleista ja naamioista, joiden taakse niin herkästi piiloudumme. Esitämme usein esimerkiksi rohkeaa tai itsevarmaa, vaikka todellisuudessa tunnemme olomme hyvin epävarmaksi. Tai näyttäydymme maailmalle hyvin ystävällisenä henkilönä, mutta todellisuudessa tuomitsemme muita jatkuvasti.

Kun alat rakastaa itseäsi, sinun ei tarvitse tuomita ketään, myöskään itseäsi. Voit rakastaa itseäsi ja myös kaikkia muita juuri sellaisina kuin he ovat.

Itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on auttaa sinua hyväksymään myös muut ihmiset sellaisina kuin he ovat. Et koe enää tarvetta tuomita ketään muuta, koska ymmärrät, että hekin tekevät aina parhaansa omasta ymmärryksen tasostaan käsin.

Näin elämästäsi tulee kevyempää, koet päivittäin ilon, innostuksen ja rakkauden tunteita sekä yhteyttä kaikkiin ja kaikkeen maailmassa. Tuo yhteys on rakkaus ja se on meidän jokaisen pohjimmainen ominaisuus. Sinä olet Rakkaus.

Kuka On Elämäsi Tärkein Henkilö?

Meidän perheessä jokainen tietää, että jokaisen elämän tärkein henkilö on hän itse. Vasta sen jälkeen tulee muut.

Kysy itseltäsi, kuka on sinun elämäsi tärkein henkilö? Erityisesti moni vanhempi kokee, että lasten täytyy olla elämässä se tärkein juttu, vasta sitten tulee hän itse.

Jos näin on, pysähdy pohtimaan mitä tapahtuu, jos jatkuvasti laitat muut ihmiset etusijalle, etkä pidä huolta itsestäsi? Kuinka pitkään voit jatkaa näin? Onko elämä niin hyvää, kuin se voisi olla, jos et elä sitä itseäsi, vaan muita varten? Väitän, että ei ole.

Kukaan tuskin haluaa vanhana istuskella kiikkustuolissa ja harmitella asioita, joita olisi elämässään halunnut tehdä, mutta jätti tekemättä, koska ”piti” huolehtia muista. Minä en ainakaan halua. Tämä johtaa vain valtavaan katkeroitumiseen, joka puolestaan johtaa sairauksiin.

Minusta jokaisen tulisi olla oman elämänsä tärkein henkilö. Jos laitat muut ihmiset etusijalle, sehän on kuin sanoisit itsellesi, että he ovat sinulle tärkeämpiä kuin sinä itse. Että rakastat heitä enemmän kuin itseäsi. Mieti miltä se mahtaa tuntua sisäisestä lapsestasi, että et kummemmin arvosta itseäsi?

Minusta se ei ole ainoastaan oikein, että olet oman elämäsi tärkein henkilö, vaan se on jopa velvollisuutesi. Sinun velvollisuutesi on olla hyvä itsellesi, jotta voit olla hyvä myös muille ja koko maailmalle.

Meillä jokaisella on oma tärkeä rooli maailmassa. Voitko täyttää omaasi, jos et pidä itsestäsi hyvää huolta?

Miten Rakastaa Itseään Enemmän?

Kuka olisin, jos en antaisi jotain neuvoja, vinkkejä, joiden avulla voit alkaa lisätä rakkauttasi itseäsi kohtaan? Joten, tässäpä tulee muutama vinkki kootusti:

🌸 Opettele hyväksymään kaikki itsessäsi

🌸 Älä tuomitse itseäsi

🌸 Opettele asettamaan omat rajat ja pidä kiinni niistä

🌸 Tunnustele päivittäin, mitä milloinkin kaipaat (rauhaa, liikettä, ulkoilua, ravitsevaa ruokaa, läheisyyttä ym.)

🌸 Kerro itsellesi joka päivä mitä arvostat itsessäsi

🌸 Opettele sanomaan ei

🌸 Päästä irti vanhoista tarinoista ja uskomuksista, jotka eivät palvele sinua

Minkä otat ensimmäisenä käyttöön lisätäksesi rakkauttasi itseäsi kohtaan? Kerro kommenteissa 

Mitä Itsensä Rakastaminen Oikeasti On

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022