Mikä On Elämän Tarkoitus?

elämäntarkoitus itsensäkehittäminen manifestointi passion test unelmaelämä Apr 06, 2022
Mikä On Elämän Tarkoitus?

Oletko koskaan miettinyt mikä oikein on elämän tarkoitus? Minä olen, lukuisiakin kertoja!

Muistan miten aloin vuosia sitten reilu parikymppisenä miettimään, että tässä elämässä täytyy olla muutakin kuin tätä tavallista arkista aherrusta. Käytännössä elin samaa päivää uudestaan ja uudestaan, ihan kuten siinä elokuvassa Päiväni murmelina. 

Vuosia etsin ja hain jonkinlaista tarkoitusta elämälleni. Uskon, että moni tekee niin. Itseasiassa nykyään kenties koko ajan useampi ja useampi herää ymmärtämään, että se oma elämä voisi ehkä olla täyttymyksellisempääkin.

Vielä viime vuosinakin olen hakenut paikkaani ja miettinyt pääni puhki, mikä tarkoitukseni on tässä elämässä. Kuten moni muukin, tein asiasta aivan liian monimutkaista ja suureellista, vaikka todellisuudessa se on hyvinkin yksinkertaista.

Uskon, että sielutasolla meistä jokainen on tehnyt päätöksen tulla juuri tähän elämään ja tähän pukuun, joten kysymys kuuluu, miksi? Ja mitä olen täällä tekemässä?

Hypätään pikakelauksella kymmenisen vuotta eteenpäin tähän hetkeen ja nyt vihdoin koen, että olen ymmärtänyt oman tarkoitukseni! Ja tietysti pyrin elämään sen mukaisesti joka päivä.

Tiedän myös, että meistä jokaisella, ihan jokaisella on oma yksilöllinen tarkoituksensa tässä maailmassa. Se koskee myös SINUA! 

Mikä On Elämän Tarkoitus?

Monesti ihmiset havahtuu siihen, että he ovat hyvän tovin elämästään eläneet elämää, josta eivät välttämättä edes nauti. Siitä saattaa sitten alkaa pitkä (ja joskus kivinenkin) tie oman tarkoituksen löytymiseen. Kukapa ei haluaisi, että elämä olisi merkityksellistä ja täynnä aitoa iloa.

Oman elämän tarkoituksen löytämisen ei tarvi olla lainkaan monimutkaista. Ei ainakaan sen perusteella, mitä itse olen oppinut ja oivaltanut elämäni aikana. 

Jokainen meistä määrittelee oman elämän tarkoituksensa omalla tavallaan. Omassa sydämessäni tunnen seuraavan olevan totta. 

Meidän jokaisen perimmäinen tarkoitus on kasvaa ja kehittyä henkisellä tasolla, sielun tasolla. Toisin sanoen tarkoitus on muistaa, keitä todellisuudessa olemme. Me emme ole tämä keho, mieli, persoonallisuus tai mitään vastaavaa. Olemme osa jotain paljon suurempaa. 

mikä on elämän tarkoitus

Toinen osa elämän tarkoitusta on oman tarkoituksen löytäminen tässä elämässä. Eli sen toteuttaminen, mitä sielumme tuli tänne toteuttamaan.

Elämällä oman sielunsuunnitelman mukaisesti, kohotamme myös kollektiivisesti koko planeetan värähtelytaajuutta, jolloin vaikutus ulottuu paljon pidemmälle, kuin vain omaan sekä kohtaamiemme ihmisten elämiin. 

Ja mitä enemmän toteutamme omaa elämän tarkoitusta, sen enemmän myös kasvamme henkisesti matkan varrella. Nimittäin oman polun kulkeminen saattaa aiheuttaa vastustusta sekä itsessämme että ihmisissä ympärillämme. Tavallaan oman elämäntehtävänsä seuraaminen on myös kutsu henkiseen kasvuun.

Löytyykö Elämän Tarkoitus Työstä?

Monesti ajatellaan, että elämän tarkoitus on yhtä kuin unelmatyön löytäminen. Ja se voi hyvinkin olla sitä, niin se on osin minunkin kohdallani. En vain usko, että sielunsuunnitelman toteuttaminen edellyttää tietyn työn tekemistä. 

Toki on hienoa, jos pystyy yhdistämään elämän tarkoituksen ja työn, sillä kyllähän me vietämme sievoisen osuuden elämästämme työtehtävien parissa. Eli onhan se mahtavaa, että pystyy tekemään työkseen jotain, mistä nauttii valtavasti. 

 


 
Meistä kukaan ei tiedä montako henkäystä meillä on vielä jäljellä, joten paras käyttää jokainen niistä kiitollisuudella ja toteuttaen itseään parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Nähdäkseni omaa tarkoitustaan voi kuitenkin toteuttaa kokonaisvaltaisesti elämässään. Ja itseasiassa on hyvä näin tehdäkin. Eli oma elämäntehtävä ei välttämättä löydy työstä, vaan jostain ihan muualta. Se on jokaisen itse tunnusteltava ja oivallettava, mikä oma elämän tarkoitus voisi olla.

Lue myös: Näin Rakastut Elämääsi

Miten Löytää Oma Elämän Tarkoitus?

Elämän Tarkoitus on asia, joka aukeaa aina juuri sopivan verran juuri oikealla hetkellä. Sen “löytymistä” tai sanoisinko mieluummin muistamista ei voi pakottaa tai kiirehtiä. 

Mutta tietyillä askelilla voit alkaa elää tavoilla, jotka auttavat sinua selkeyttämään tarkoitustasi sekä elämään sen mukaisesti jo nyt, ei vasta ”sitten joskus”. Meistä kukaan ei tiedä montako henkäystä meillä on vielä jäljellä, joten paras käyttää jokainen niistä kiitollisuudella ja toteuttaen itseään parhaalla mahdollisella tavalla.

Yksinkertainen ohjenuora oman elämäntehtävän muistamiseen on seurata sitä, mikä saa sydämesi sykkimään lujimmin!

 

Älä hätäile, jos et tiedä tai et ole varma, mikä elämäsi tarkoitus on. Se aukeaa juuri sopivalla tavalla sinullekin. Voit kuitenkin tehdä paljon, jotta voit alkaa elää sielun suunnitelmasi mukaisesti jo nyt, vaikkei se vielä olisikaan täysin selkeä sinulle.

Muista, olet tärkeä osa tätä maailmaa eikä kukaan muu voi täyttää sitä tehtävää, mitä sinä tulit tänne tekemään!

 

 
 

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022