Marraskuun Kirjasuositus: Uusi Maa

elämäntarkoitus henkisyys kirjasuositukset Nov 10, 2021
Marraskuun Kirjasuositus: Uusi Maa

Marraskuun kirjasuositus -artikkeli sisältää affiliate linkkejä, merkitty *

Olen kirjoittanut näitä kirjasuosituksia nyt muutaman kerran ja niistä on pidetty ilmeisen mukavasti, joten jatketaan suositusten parissa tässäkin kuussa.

Aiempien kuukausien kirjat ovat olleet omia suosikkikirjojani, mutta tässä kuussa hyppäsin täysin tuntemattomaan! 

Minulla oli jo tovin ollut odottamassa eräs Eckhart Tollen kirja ja muutama viikko sitten sain merkin, että nyt on tullut aika lukea tuo teos. Näin elämän ohjaamana valikoitui marraskuun kirjasuositus, Uusi Maa – Elämän tarkoituksen oivaltaminen*

Marraskuun Kirjasuositus: Uusi Maa

Eckhart Tolle lienee tunnetuin teoksestaan Läsnäolon Voima*, jossa hän kertoo, miten kuka tahansa voi tämän autuaan nykyhetken avulla vapautua oman mielensä kahleista ja löytää todellisen itsensä.

Uusi Maa -teoksessaan Tolle syventyy aiheeseen lisää ja kertoo muun muassa, miten voimme palata nykyhetkeen ja luoda uuden, rakastavamman maailman omaa ajatteluamme muuttamalla.

Tolle kertoo egokeskeisestä mielestä ja sen toiminnasta sekä sen aiheuttamasta häiriintyneestä käyttäytymisestä maailmanlaajuisesti. Tämä häiriintynyt käyttäytyminen näkyy äärimmäisen selvästi sekä yksilön tasolla, että kollektiivisestikin.

Näemme maailmassa niin paljon kärsimystä, olipa se sitten henkilön henkilökohtainen sisäinen tuska ja päänsisäinen helvetti tai maailmalla käydyt sodat taikka nälänhätä. On sanomattakin selvää, että maailma on ajautumassa kovaa vauhtia väärään suuntaan.

Onneksi, jokainen meistä voi vaikuttaa tähän omalla energiallaan ja toiminnallaan. Jokainen meistä voi olla mukana luomassa yhtenäistä, rakastavaa maailmaa. Sinä myös!

Kirjan Ydinopetukset

Uusi Maa kirjassaan Tolle jatkaa kärsimyskehosta ja egosta kertomista ja sitä, miten ne ilmenevät arjessamme luoden jos jonkinmoisia toimintahäiriöitä, niin yksilötasolla kuin kollektiivisestikin.

Hän kirjoittaa uuden tietoisuuden syntymisestä ja siitä, miksi kärsimys voikin itseasiassa olla äärimmäisen tärkeä osa ihmiskunnan heräämistä. Tämän olen kokenut omassa elämässänikin!

Minun täytyi luoda oma päänsisäinen helvettini ja ahdistua äärirajoille, jotta pystyin heräämään todellisuuteen. Vasta kun kärsimys oli käynyt riittävän suureksi, kykenin näkemään tilanteen pähkähulluuden ja lakkasin samastumasta omiin ajatuksiini.

Tolle kirjoittaa pitkälti nykyhetkelle antautumisesta ja siitä, miksi on äärimmäisen tärkeää oppia hyväksymään se, mikä on. Nimittäin nimenomaan hyväksynnän avulla saat sisäisen rauhasi takaisin.

Tätä olen itsekin opetellut vuosikausia ja opetan myös asiakkailleni. Vain todellisuuden kanssa taisteleminen aiheuttaa kärsimystä ja tuosta taistelusta vapautumalla, jokainen voi saada rauhansa takaisin, olosuhteista huolimatta.

Tolle kertoo myös, mikä on kärsimyskeho ja miten siitä voi vapautua. Tässä läsnäolo ja tiedostaminen ovat avainasemassa.

Kirjan loppupuolella Tolle kertoo vielä sisäisestä päämäärästä sekä havahtumisesta ja havahtumisen kolmesta modaliteetista.

Kirjan pohjimmaisena viestinä ymmärtäisin sen, että ihan kuka tahansa voi vapautua omaan mieleensä tai kehoonsa samastumisesta ja muistaa, kuka todellisuudessa on. Et nimittäin ole kehosi etkä liioin mielesi, vaan jotain paljon suurempaa.

Kirja myös johdattelee lukijansa elämän tarkoituksen äärelle ihanalla tavalla!

Haluaisin kirjoittaa jotain lähes jokaiseen kirjan sivuun liittyen, mutta en jälleen halua paljastaa liikaa, mikäli et ole vielä lukenut kyseistä kirjaa.

Suosittelen lämpimästi lukemaan tämän teoksen!

Kenelle Kirja Soveltuu?

Tämä marraskuun kirjasuositus Uusi Maa olisi varmasti kaikkien hyvä lukea. Kuitenkin myönnän, ettei se sovi kenelle tahansa, koska tahansa.

Koen, että saadaksesi kirjasta jotain irti, on vähintäänkin hyvä lukea se avoimin mielin. Mitä pidemmälle olet edennyt henkisellä polullasi, sen syvällisemmin todennäköisesti kirjan sanat sinua koskettavat ja ymmärrät totuuden niiden taustalla.

Jos olisin itse lukenut tämän 10 vuotta sitten, ei se olisi kyllä uponnut kovinkaan syvällisellä tasolla. Jos puolestaan luen sen uudestaan myöhemmin (kuten varmasti teen), uskon että vaikutus on tuolloinkin erilainen, kuin ensilukemalla.

Kehotan kuitenkin antamaan tälle kirjalle mahdollisuuden. Uskon, että löydät sieltä monia esimerkkejä, joihin voit samastua ja näin kirjan opit on kenties helpompi sisäistää.

Uskon vahvasti, että mikäli päätät nyt lukea sen, tarkoittaa se sitä, että nyt on oikea hetki. Ymmärrät sen juuri, kuten on määrä ymmärtää.

Mietteitäni Kirjasta

Henkiset kirjat ovat minun ykkössuosikeita!

 

Minulla on tapana tehdä alleviivauksia lukemiini kirjoihin sekä merkitä mieleisimmät kohdat kirjasta pienillä post-it -lapuilla. Noh, tämä kirja pursuaa noita lappuja! 

 

Uusi Maa* nousi kyllä kirkkaasti suosikkikirjojeni joukkoon. Koin, että monella sivulla kirjoittaja olisin voinut olla minä itse.

Tarkoitan, että moni asia, joista hän kirjoittaa kärsimyskehoon ja egoon liittyen olivat kuin suoraan suustani muutama vuosi taaksepäin. Esimerkiksi tämä lainaus:

Tiiviillä kärsimyskehoilla varustetut ihmiset saavuttavat usein pisteen, jossa elämä käy sietämättömäksi. He eivät enää kestä uusia tuskan tai draaman aiheuttajia. Eräs nainen ilmaisi tämän sanomalla kaunistelematta ja yksinkertaisesti, että hän oli ”kyllästynyt olemaan onneton. ””

Tunsin joskus juuri tältä! Sanoinkin juuri näin! Olin kyllästynyt olemaan onneton!

Kirjassa oli monta muutakin kohtaa, jotka osui aivan täysin ja upposi syvälle ymmärryksen tasolle.

Rakastin näitä Tollen kertomia konkreettisia esimerkkejä elävästä elämästä, joihin moni voi varmasti samastua. Näin on helpompi myös ymmärtää lukemaansa, kun voi suhteuttaa lukemansa omaan elämään.

Kirja muistuttaa ihanalla tavalla meitä siitä, että olemme yhtä samaa tietoisuutta. Vaikka näennäisesti olemmekin erillisiä tietoisuuden pisteitä, lopulta olemme yhtä.

Kokonaisuutena kirja on kyllä ehdottomasti lukemisen arvoinen kokonaisuus, mikäli henkisyys, onnellisuus, sisäinen rauha ja mielen hiljentäminen tuntuvat sydämessäsi oikeilta.

Luitpa kirjaa tai et, muista tämä: Sinä et ole mielesi. Olet se, joka on tietoinen ja tarkkailee mieltäsi.

Oletko lukenut Tollen Uuden Maan? Mitä mieltä olet tästä marraskuun kirjasuosituksesta? Kerro kommenteissa ajatuksiasi!

Mikäli haluat lukea tämän sydäntälämmittävän teoksen, voit hankkia sen vaikkapa täältä* Uskon, että teos löytyy myös kirjastoista, jos mieluummin lainaat kirjoja! 

Tykkäätkö mieluummin kuunnella kirjoja? BookBeatilta löytyy laaja valikoima kirjoja ja uutena käyttäjänä pääset kokeilemaan BookBeat -palvelua maksutta täältä* >>>

Lue myös aiempia kirjasuosituksia >>>

Paljon Rakkautta!

marraskuun kirjasuositus

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022