Kenen Hyväksyntää Himoitset Eniten

hyväksyntä itsensärakastaminen itsevarmuus onnellisuus May 13, 2021
Kenen Hyväksyntää Himoitset Eniten

Hyväksyntä. Ennen kuin lähden syvemmälle itse aiheeseen, kysynpä ihan ensin sinulta, kenen hyväksyntää sinä himoitset eniten? Elätkö yrittäen miellyttää muita vai arvostatko eniten omaa mielipidettäsi?

Moni meistä elää elämänsä pyrkien pysymään muiden suosiossa. Toki tämä on tavallaan ymmärrettävää, sillä joskus kaaaauan kauan sitten yhteisön suosiossa pysyminen oli hyvin oleellista, jopa edellytys hengissä selviämiselle.

Nykyään näin ei enää ole, vaan muiden hyväksynnän janoaminen ja sen hankkiminen keinolla millä hyvänsä on johtanut siihen, että suuri osa ihmisistä ei enää elä itselleen.

Mitähän Nuo Muut Ajattelee..

Huomaan toisinaan ajautuneeni ihmeelliseen ajatuksenjuoksuun, miettimään, mitähän muut ajattelee minusta, jos teen näin tai sanon näin.

Näin on käynyt myös näiden blogitekstien kanssa erityisesti silloin, kun aloin niitä kirjoitella. ”Voinkohan nyt sanoa näin, vai tykkääköhän joku huonoa? Ymmärtääköhän joku tämän väärin?”

”Pitääköhän ihmiset mua nyt typeränä, jos sanoin näin?”

”Voinkohan tehdä näin, vai tulenko tuomituksi tai arvosteleeko joku minua tai toimintaani?”

”Onkohan tämä nyt varmasti ”sopivaa”? Enhän nyt vain ”loukkaa” ketään..”

Kuulostaako tutulta??

Tämä on täysin ”normaalia” nykyään ja väittäisin, että sinäkin pystyt samaistumaan tähän, eikö? Varmaan suurin osa ihmisistä käy samoja ajatuksia joskus läpi.

Ikävä kyllä maailma näyttää menneen siihen, että opimme jo lapsena ”käyttäytymään kiltisti” ja olemaan väittämättä vastaan, jotta kukaan ei vain katsoisi pahasti.

Täytyy sopeutua joukkoon. Ei saa erottua liikaa. Ei saa kertoa omaa mielipidettä liian kärkkäästi. Ei saa tehdä sitä, tätä eikä tuota, koska joku ei pian tykkää. Hymyile ja käyttäydy kiltisti.

Tämä johtaa siihen, että opimme kunnioittamaan ja arvostamaan muiden mielipiteitä enemmän kuin omaamme!

Ja se on varmaa, että siitä ei seuraa hyvää.

Haluaisin aloittaa kampanjan, jossa tällainen ajattelu ja toiminta ”ei-normalisoitaisi”. Alettaisiinkin kertoa heti pienestä pitäen jokaiselle, että ainoa ihminen, jonka hyväksynnän todella tarvitset, OLET SINÄ ITSE!

Et vanhempiesi, puolisosi, pomosi. Et edes parhaan ystäväsi. Vain omasi!

Kun sinä ehdoitta hyväksyt itsesi ja rakastat itseäsi, tapahtuu montakin hyvää asiaa:

 ✔ Alat toimia itseäsi kunnoittaen (eli teet elämässä asioita ja valintoja, jotka tekevät sinulle hyvää)

 ✔ Tällöin toimit myös muita kunnioittaen (ymmärrät, että kaikki muutkin tekevät aina parhaansa)

 ✔ Näin myös muut kunnioittavat sinua (vaikka eivät olisikaan samaa mieltä)

 ✔ Lakkaat miellyttämästä muita omalla kustannuksellasi

 ✔ Alat rohkeasti elää OMANNÄKÖISTÄ elämää, omien arvojesi mukaisesti

 Näiden johdosta elämäsi kevenee MERKITTÄVÄSTI 

Jos haluat lukea itsesi hyväksymisestä ja kehittämisestä, kurkkaa täältä muutama parhaista lukusuosituksistani!

kenen hyväksyntää himoitset

Kun toiselle kumartaa, toiselle pyllistää

Karu faktahan nyt on se, että on täysin mahdotonta miellyttää kaikkia! Joku on aina, siis ihan aina, arvostelemassa toimintaamme, vaikkei sitä julkisesti meille kertoisikaan. Muista, että arvostelu kertoo aina enemmän arvostelijasta itsestään kuin arvostelun kohteesta!

Ja jos yrittää miellyttää kaikkia, päätyykin pian siihen, ettei todellisuudessa miellytäkään enää ketään. Vähiten itseään!

Aina on niitä ihmisiä, jotka ovat kanssasi samaa mieltä ja heitä, jotka vähintäänkin itse mielessään ajattelevat ”kuinka väärässä olet”.

Sinun tehtäväsi on olla oma aito itsesi, kunnioittaa itseäsi ja omia arvojasi ja toimia niiden pohjalta. Näin vedät kyllä puoleesi ne ihmiset, jotka kuuluvat elämääsi ja hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet!

Sisäinen Ristiriita

Jos jäät liikaa miettimään, mitä muut sinusta ajattelee, et päästä silloin oma sisintäsi tulemaan esille!

Se on ikään kuin tukahduttaisit ison, elintärkeän osan itsestäsi! (Usko mua, tiedän mistä puhun!)

Se on kuin sanoisit itsellesi, sisäiselle lapsellesi, sielullesi, että nuo muut ihmiset ja heidän mielipiteensä on tärkeämpiä sinulle, kuin sinä itse.

Yrittämällä miellyttää muita, jotta tulisit hyväksytyksi, kiellät itseäsi olemasta se, kuka pohjimmiltasi olet. Tämä johtaa valtavaan sisäiseen ristiriitaan, joka jossain vaiheessa purkautuu jonkinmoisena kriisinä.

Kun opit hyväksymään itsesi ja elämään omien arvojesi mukaista elämää, oikeat ihmiset löytävät kyllä luoksesi. Ikään kuin vedät puoleesi oman ”heimosi” samanhenkisiä ihmisiä, jotka vain voimaannuttavat sinua entisestään!

Ikävä kyllä meitä ei yleisesti opeteta pienenä tutustumaan itseemme ja löytämään omia intohimon kohteitamme. Tällöin voi olla vaikeaa edes tietää kuka aidoimmillaan on.

Ala pysähtyä itsesi äärelle ja kysyä itseltäsi voimaannuttavia kysymyksiä, kuten kuka olen pohjimmiltani? Mikä on elämäni tarkoitus? Mitkä arvot tai asiat ovat minulle tärkeimpiä? Millaisena haluan ihmisten muistavan minut, kun olen poissa?

Näin alat palata vahvemmin itsesi äärelle ja elää omannäköistä elämää päivä päivältä vahvemmin.

Kenen Hyväksyntää Sinä Himoitset?

Et voi elää omannäköistä, rohkeaa elämää ja toteuttaa unelmiasi JA samanaikaisesti miellyttää muita.

Jos kunnoitat ja miellytät muita mieluummin kuin itseäsi, et tule olemaan aidosti onnellinen, koska et elä itseäsi varten, vaan muita!

Älä ymmärrä kuitenkaan sanojani väärin. Tottakai meidän kuuluu myös kunnioittaa jokaista muuta kanssakulkijaa ja käyttäytyä toisia kohtaan ystävällisesti. Se on selvää. Mutta ei omalla kustannuksellamme!

Valinta On Sinun

Sinun tehtävä on valita. Joko elät omien arvojesi mukaan ja näin kunnioitat ITSEÄSI tai kumarrat muita ja käännät selän itsellesi. Elämä on valintoja ja valinta on jälleen kerran sinun omissa käsissäsi. Kumman valitset, itsesi vai muut?

Tiedän, että tästä muiden miellyttämisestä voi olla haastava päästä eroon, mutta kannustan sinua ottamaan sen haasteen tosissaan.

Kuinka pitkään voit jatkaa muiden miellyttämistä omalla kustannuksellasi?

Kuinka pitkään voit sanoa itsellesi ei, jotta voit saada hyväksyntää toisilta?

Joten kysyn sinulta vielä kerran, kenen hyväksyntää sinä himoitset ja millä kustannuksella?

TÄRKEÄ MUISTUTUS! NE IHMISET, JOTKA EIVÄT HYVÄKSY SINUA SELLAISENA, KUIN AIDOIMMILLASI OLET, EIVÄT KUULU ELÄMÄÄSI LAINKAAN!

Joten lakkaa miellyttämästä muita ja ALA KUNNIOITTAA ITSEÄSI!

Rakastan sinua ♥️ Olet UPEA juuri tuollaisena! ♥️ Jos joku väittää muuta, ÄLÄ KUUNTELE!

Mietitkö koskaan, mitä muut ajattelee sinusta? KERRO KOMMENTEISSA! 

Jos tunnet jonkun, jonka olisi hyvä lukaista tämä postaus, autathan muita jakamalla postauksen klikkaamalla Jaa-painiketta! 

pysyvä muutos alkaa tiedostamisesta

PS! Jos koet stressiä ja ahdistusta elämässäsi ja haluaisit olla onnellisempi, tilaa täältä täysin ilmainen työkirja, jonka tein auttaakseni sinua eteenpäin matkallasi!

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022