Ärsyttää Että Ärsyttää – Mikä Avuksi?

henkinen hyvinvointi onnellisuus sisäinenpuhe Oct 21, 2021
Ärsyttää Että Ärsyttää – Mikä Avuksi?

Ärsyttää, että ärsyttää. Tiedätkö sen tunteen? Se tunne, kun vain ärsyttää ja vaikka kuinka haluaisit kääntää olotilasi jälleen kohottuneeksi, syystä tai toisesta se on vaikeaa? Pystytkö samastumaan tähän hitusenkaan? 

Puhun nyt siis omasta kokemuksestani, joka sattui minulle vastikää. Normaalisti oon nykyisin suhteellisen hyvissä energioissa suurimmaksi osaksi ajasta. Tämä johtuu siitä, että oon tehnyt paljon sisäistä työtä ja löytänyt itselleni sopivat toimet ja rutiinit, jotka auttaa mua pysymään hyvissä, korkeissa energioissa luontevasti.

Mutta.. Joskus käy niin, että elämä, tässä tapauksessa loma tapahtuu ja hyväksi havaitut rutiinit väistää lomamoodin tieltä hiljalleen. Siihen päälle sukulaiset ja muiden nurkissa oleskelu sekä liian vähäinen oma aika ja soppa on valmis.

Tarkoitukseni tällä postauksella ei ole vain kertoa omista kokemuksistani, vaan paljastaa myös sen sisältämä opetus, joka kenties auttaa sinuakin, joten pysy mukana.

Siispä, lomailin pitkälti koko kesä-heinäkuun eli toisin sanoen tein töitäni ja opiskelin muualta käsin kuin kotoa.. Loman loppupuolella aloin huomata, että energiatasot eivät olleet enää entisellään.

Aloin havaita, että ärsykkeiden kasaantuessa reagoin herkemmin pienempiinkin asioihin. Aloin ajoittain kokea oloni turhautuneeksi ja ärtyneeksi, eikä olo ollutkaan yhtä kevyt kuin normaalisti.

Lopulta oloni tuntui todella raskaalta ja aloin menettää mielenkiintoani tehdä itselleni tärkeitä asioita. Huomasin, että kauan sitten selättämäni ahdistavat tunteet meinasivat hiipiä hiljalleen takaisin. Tämä oli iso herätys minulle, sillä olin niin kaukana nykyisestä ”normaaliolotilastani”, että aivan säikähdin.

Olin syönyt normaalista poiketen, enkä niin terveellisesti kuin yleensä. Myös nukkuminen oli ollut paikoitellen normaalia kehnompaa ja omat toimivat rutiinini oli yksi kerrallaan jääneet vähemmälle.

Moni asia kasaantui päällekkäin ja vihdoin huomasin, ettei energian kääntäminen kohottuneeksi onnistunutkaan niin helposti, kuin oletin. Tiesin, että nyt on pysähdyttävä ja korjattava kurssi.

Epäilen monen voivan samastua tähän, olipa se sitten lomaillessa tai ihan normaaliarjessa. Tässä kokemuksessa on kuitenkin taustalla myös tärkeä opetus, jonka haluan jakaa.

Lisäksi haluan muistuttaa, että on TÄYSIN inhimillistä, että kokee tunteita laaja-alaisesti. Ei siis tarvitse jatkuvasti hyppiä onnesta, vaan on ihan ok hetkellisesti tuntea myös ”rajoittavampia” tunteita. Nekin on täällä syystä. Tärkeää on se, että osaa pysähtyä kuuntelemaan, mitä nuo tunteet yrittää viestittää.

ärsyttää että ärsyttää

Rajoittavien Tunteiden Tarkoitus

Rajoittavien tunteiden ilmaantuminen sai minut pysähtymään ja palaamaan myös omien opetusteni äärelle. Tiesin, että saan kyllä kurssin käännettyä haluamaani suuntaan ja se vaatii minulta tiettyjä muutoksia.

Siispä otin aikaa itselleni ja palasin niiden asioiden äärelle, joita itse opetan muille. Tulostin 5 Viikkoa Onnellisempaan Elämään -verkkokurssin työkirjat ja aloin pohtia niissä esittämiäni kysymyksiä.

Aloitin asioiden tiedostamisesta, jotta ylipäätään voisin sukeltaa syvemmälle siihen, miten eri asiat minuun vaikuttavat ja mihin olen energiani laittanut viime aikoina. Tämä yksistään oli voimakas harjoitus, vaikka olin mielessäni käynytkin kyseisiä asioita läpi.

On silti täysin eri ottaa aikaa ja todella pysähtyä pohtimaan ja tarkastelemaan asioita sekä kirjoittaa niitä ylös. Työstin näitä työkirjoja ja omia oppejani ja huomasin, että olotilani alkoi kohentua nopeasti.

Aloin keskittyä niihin asiohin, minkä tiesin tekevän minulle hyvää ja vähensin niitä, jotka ei energiaani palvellut. Näin energiani alkoi lisääntyä ja kohota.

Tunteet Tuovat Tärkeitä Viestejä

Mikä suuri opetus tässä kokemuksessa sitten oli? Miksi nuo rajoittavat, ikävältä tuntuvat tunteet on hyvä hyväksyä ja toivottaa tervetulleeksi? Miksi niillä on tärkeä rooli meidän elämässä?

Rajoittavat tunteet toimivat tärkeinä viestintuojina elämässämme. Ne ilmaisevat meille hyvin konkreettisesti, että on aika pysähtyä. Ne ovat kuin punainen valo liikenteessä, joka kehottaa meitä pysähtymään, turvallisuuden vuoksi.

Punaisen liikennevalon lailla nuo tunteet kertovat meille, että nyt on aika pysähtyä ja tarkastella, mikä on saanut energian laskemaan niin, että rajoittavat tunteet ovat nousseet voimakkaasti pintaan. Pysähtymällä ja tarkkailemalla voit kasvattaa tietoisuuttasi sinuun vaikuttavista asioista ja tehdä tarpeelliset muutokset, jotta voisit paremmin.

Seuraava askel on tietysti tehdä konkreettisia tekoja, joilla omaa energiaa saa nostettua korkemmalle. Vetovoimalain mukaisesti vedämme puoleemme lisää niitä asioita, joihin keskitymme ja kun energiamme on matalalla värähtelytasolla, tuolloin myös ajatuksemme ovat todennäköisesti niissä asioissa, joita emme halua elämäämme.

Lisäksi nuo tunteet voivat auttaa meitä näkemään, missä emme ole vielä ”vapaita”. Toisin sanoen, mitkä asiat, tapahtumat tai ihmiset herättävät meissä voimakkaan reaktion. Nämä ovat niitä kohtia elämässämme, jotka peilaavat meille takaisin jotain tärkeää meistä itsestämme.

Tällöin meillä on mahdollisuus jälleen pysähtyä ja kysyä itseltämme, miksi tämä kyseinen tilanne tai ihminen aiheuttaa meissä kyseisen reaktion ja mitä tuon reaktion taustalla mahdollisesti on.

Kaikki kohtaamamme tapahtumat ja ihmiset peilaavat meille takaisin jotain meistä itsestämme, joten ärsyyntymisen hetkellä on hyvä pysähtyä ja kyseenalaistaa omat ajatukset kyseiseen ”ärsykkeeseen” liittyen.

Ärsyttää Että Ärsyttää – Mikä Avuksi?

Jos kävisi niin, että sinullakin tulisi joskus hetkiä, jolloin pinna on kireällä ja asiat pääsee herkästi ihon alle, mikä silloin avuksi? Ensinnäkin on hyvä muistaa, että se on eräänlainen stop-merkki. Tällöin sinun on tärkeää huomata tuo merkki ja pysähtyä. Pyri olemaan avoin ottamaan vastaan tunteidesi mukanaan tuoma viesti.

Pyydän, että muistat tuolloin, että tämäkin on vain hetkellistä ja menee ohi ennenpitkää. Eli vaikka tuntuisi pahalta ja olo tuntuisi täysin ylitsepääsemättömän raskaalta, SEKIN MENEE OHI. Raskaiden hetkien ja ajanjaksojen jälkeen tulee aina kevyempiä ja iloisempia hetkiä.

Mutta mitä asialle voi tehdä silloin, kun nuo rajoittavat tunteet ovat niin sanotusti päällä? Tässä vinkkini, miten on hyvä toimia kyseisessä tilanteessa.

Pysähdy ja Kuuntele

Nuo rajoittavat tunteet, ilmaantuvat elämäämme jostain syystä. Tuolloin meidän tulee osata pysähtyä ja tehdä toimenpiteitä, jotta nuo tunteet saavat tilaa ilmaista sen, mitä ne ovat tulleet ilmaisemaan.

Tee näin:

Pysähdy. Ota rauhallista aikaa hiljentyäksesi itsesi äärelle. Pyydä muita olemaan häiritsemättä sinua tuona aikana.

Hengitä. Tuo tietoisuutesi hengitykseesi ja tähän hetkeen muutaman minuutin ajaksi.

Ole avoin ottamaan viesti vastaan. Pyydä itseäsi/korkeampaa voimaa/universumia auttamaan sinua olemaan avoin vastaanottamaan tämän hetken viisaus. Kysy itseltäsi/tuolta korkeammalta voimalta, mitä nuo tunteet ovat täällä kertomassa sinulle. Voi olla, että saat vastauksen nopeastikin tai sitten se tulee myöhemmin. Tapahtui mitä tahansa, älä tuomitse. Pyri ainoastaan olemaan avoin tuon hetken viisaudelle.

Tiedosta, miten asiat ovat sinuun vaikuttaneet. Tarkastele avoimesti, mitä elämässäsi ja ympärilläsi on viime aikoina tapahtunut ja miten nuo asiat ovat sinuun vaikuttaneet. Tarkastele myös, millaisia omat ajatuksesi ovat olleet viime aikoina. Todennäköisesti eivät kovin optimistiset, mikäli tunteesi ovat olleet rajoittavia.

Päätä ensimmäiset peliliikkeesi. Kun olet tullut tietoisemmaksi sinuun vaikuttavista asioista sekä ”hyvässä että pahassa”, on aika ottaa ensimmäiset askelet kohti kohottuneempaa energiaa. Päätä, mitä aiot tehdä, jotta energiasi ja mielialasi paranisi. Päätä myös, mitä sinun on tärkeä jättää pois, jotain sellaista, joka on vaikuttanut laskevasti energiaasi.

Tee lista värähtelyäsi kohottavista asioista. Kirjoita ylös kaikki mieleesi tulevat asiat, jotka ovat aiemmin kohottaneet olotilaasi eli saaneet sinut värähtelemään korkeammilla taajuuksilla. Tuon listan kirjoitettuasi, pyri tekemään päivittäin jotain listan asioista. Anna kuitenkin myös rajoittaville tunteille tilaa, ettet yritä väkisin tukahduttaa niitä. Sitä en suosittelee. Ne nimittäin pulpahtavat kyllä pintaan ennenpitkää, kunnes käsittelet ne.

Varaa mukaan paljon kärsivällisyyttä ja luottamusta. Pyri muistamaan, että energiasi/värähtelysi tai mielentilasi eivät todennäköisesti laskeneet hetkessä, vaan pikkuhiljaa. Maltti on valttia myös energian kohottamisessa. Muista, että päivä päivältä olosi helpottaa ja tuntuu aina vain kevyemmältä. Jos teet yhden tunnetilaasi kohottavan teon joka päivä ja jätät pois jonkin värähtelyäsi laskevan asian, hiljalleen olosi kevenee.

Rituaalien Merkitys

Haluan loppuun mainita vielä muutaman sanan rituaaleista, jotka edesauttavat energiaasi pysymään korkealla.

Rituaaleilla tarkoitan sellaisia tapoja ja toimenpiteitä, jotka säännöllisesti valitsee tehdä, koska ne tekevät itselle hyvää. Minulle tällaisia rituaaleja ovat erityisesti aamuun liittyvät rituaalit, kuten aikainen herätys, meditaatio, hiljaisuudesta nauttiminen, lukeminen ja päiväkirjaan kirjoittaminen sekä liikunta.

Näiden minulle tärkeiden rituaalien puuttuminen aiheutti sen, että energiatasoni alkoivat laskea, minua alkoi ärsyttää jopa se että ärsyttää , enkä jaksanut enää olla läsnä muille samalla tavalla kuin normaalisti. Enpä tietenkään, kun en ollut ollut läsnä itsellenikään.

Nyt olen hiljalleen alkanut päästä kiinni omiin rutiineihini, rituaaleihin, jotka kohottavat värähtelyäni ja mielialaani korkeammalle. Ja niiden vaikutuksen huomaa!

Mitä tällaiset rituaalit voisivat olla sinun elämässäsi? Mitkä asiat haluaisit ottaa säännölliseksi osaksi arkeasi, joiden uskot tai tiedät lisäävän energiaasi ja tekevän sinulle hyvää?

Kirjoita ajatuksiasi tästä ylös heti tämän luettuasi, ettei se jää vain ajatuksen tasolle. Sitten, päätä yksi rituaali, jonka aiot itsellesi luoda tästä päivästä alkaen.

Ihanaa lokakuuta ja paljon rakkautta! 

 

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022