5 Tapaa Miten Ahdistus Estää Sinua Elämästä Unelmaelämääsi

ahdistus henkinen hyvinvointi mielenrauha onnellisuus vapaudu ahdistuksesta Jan 28, 2021
5 Tapaa Miten Ahdistus Estää Sinua Elämästä Unelmaelämääsi

Oletko miettinyt, miten ahdistus estää sinua elämästä unelmaelämääsi? Jos ahdistus pääsee valloilleen, näin voi käydä.

Pitkässä juoksussa se saattaa aiheuttaa terveysongelmia sekä ongelmia ihmissuhteissa tai töissä. Tiedän itse, että ahdistus todellakin esti minua elämästä sellaista elämää kuin halusin.

5 Tapaa Miten Ahdistus Estää Sinua Elämästä Unelmaelämääsi

Jos olet kokenut ahdistavien tunteiden kouraisun vatsassasi tai puristuksen rinnassasi, tiedät ehkä myös, miten sen on estänyt sinua tekemästä asioita, joita haluaisit tehdä. Minulle se oli ennen arkipäiväinen tunne.

Halusin asioita elämältäni, mutta ahdistuin aina kun yritin tarttua niihin. Tuolloin en nähnyt asiaa yhtä selkeästi kuin tänä päivänä, joten avaan asiaa nyt, jotta joku muu voi saada selkeyttä omaan tilanteeseensa. Tässä 5 tapaa, miten ahdistus voi estää sinua elämästä unelmaelämääsi:

Epävarmuutesi Lisääntyy

Ahdistuneena olo ei ole järin luottavainen ja itsevarma. Näin ahdistus voi estää sinua elämästä unelmaelämääsi, koska et uskalla lähteä tavoittelemaan sitä.

Alat herkemmin uskoa negatiivisiin ajatuksiisi itsestäsi ja pian oletat noiden ajatusten ja uskomusten olevan totisinta totta. Vaikka todellisuudessa ne ovat vain syvään juurtuneita uskomuksia!

Lue myös: Sabotoitko Tietämättäsi Elämääsi?

Suoraan sanottuna, et usko siihen, että voisit saavuttaa villeimmätkin haaveesi, koska itsevarmuutesi on laskenut olemattomiin.

Ahdistusta lievittämällä alat myös rakentaa itsevarmuuttasi ja luottamusta itseesi ja siihen, että SINÄ PYSTYT!

5 tapaa miten ahdistus estää sinua elämästä unelmaelämääsi

Viivyttely

Viivyttely on toinen asia, minkä ahdistus usein tuo mukanaan ja se voi yhtälailla estää sinua elämästä sellaista elämää kuin haluaisit. Olet varmasti huomannut joskus, kuinka helppoa on harhautua selaamaan somea, katsomaan Netflixiä, pelaamaan pelejä tai syömään, kun todellisuudessa olisi hyvä tehdä jotain ihan muuta.

Tällöin henkilö saattaa paeta ahdistavia tunteita ja hakea helpotusta esimerkiksi sosiaalisesta mediasta, ymmärtämättä, että se voi itse asiassa pahentaa asiaa. Kaikenlainen viivyttely on vain keino koittaa harhauttaa meitä olemaan käsittelemättä pelkojamme ja ahdistavia tai vaikeita tunteita, koska niiden kohtaaminen voi olla raskasta ensi alkuun.

Jos pystyt tunnistamaan, että halukkuutesi selailla Instagramia johtuu viivyttelystä, on helpompi ryhtyä purkamaan tuota tuhoisaa tapaa ja istuttaa uutta, rakentavaa tapaa sen tilalle.

Lataa Ilmainen Ahdistuksesta Mielenrauhaan -työkirjasi Täältä!

Ihmissuhdeongelmat

Stressi ja ahdistus merkitsevät yleensä myös sitä, että ihmisellä on paha olla sisällään. Hän ei ole onnellinen.

Jos olet ahdistunut, paha olo voi purkautua muun muassa pahantuulisuutena, kiukkuna ja vihana. Tällöin sinun lisäksi kärsimään voi joutua myös lähipiirisi.

Yleensä joko vanhemmat, puoliso tai lapset saavat osakseen suurimmat kiukunpurkaukset, riippuen ahdistusta kokevan iästä ja elämäntilanteesta. Toisinaan myös muu lähipiiri ja jopa ventovieraat saavat kokea näitä kiukunpurkauksia ihmisiltä, joilla on paha olla.

On siis selvää, että ahdistuneen ihmisen ihmissuhteet saattavat joutua koetukselle, mikä puolestaan estää tätä elämästä haluamaansa elämää.

Tämä ei toki koske kaikkia ahdistusta tuntevia, mutta uskoisin, että moni voi siihen samastua. Samastutko sinä tähän? Joutuvatko suhteesi koetuksille, kun sinua ahdistaa?

Terveysongelmat

Pitkään jatkuneena stressi voi aiheuttaa monia terveysongelmia. Ahdistus on jo oire siitä, että stressikuormitukselle tulisi tehdä jotain.

Pitkittyessään stressi ja sitä entisestään ruokkiva ahdistus voivat aiheuttaa lukuisia terveysongelmia. Siitä voi johtua esimerkiksi lisääntynyt sairastelu, syömishäiriöt, masennus, diabetes sekä sydänvaivat. Se voi jopa lisätä riskiä sairastua syöpään ja moniin muihin sairauksiin.

Yksinäisyyteen vetäytyminen

Tyypilliset stressireaktiot ovat taisteleminen tai pakeneminen, jotka molemmat kuluttavat valtavan määrän energiaa. Ahdistuneella saattaa myös käydä päinvastoin ja tämä lamaantuu, jäätyy paikoilleen.

Tällöin et välttämättä jaksa nähdä ystäviä ja tai lähipiiriä, vaikka tiedät, että se saattaisi piristää oloa. Tuolloin sitä helposti vetäytyy omiin oloihinsa ja välttelee ihmisiä.

Mikäli tunnistat tätä käyttäytymismallia itsessäsi, on hyvä vastaisuudessa tiedostaa se ja tarkoituksellisesti hakeutua ihmisten seuraan. Näin murheistaan voi avautua ystävälle ja saa tapaamisen aikana myös vietyä ajatuksensa muualle huolistaan.

Vetäytyminen saattaa johtaa myös siihen, että ei tunne kykenevänsä menemään töihin, etenkin jos joutuu työssään kohtaamaan paljon ihmisiä. Tällöin ahdistus alkaa rajoittaa elämää jo merkittävästi ja on hyvä hankkia apua, jotta ahdistuksesta voisi vapautua.

Miten Alkaa Tavoitella Unelmiaan?

Ensinnäkin, kannattaa ottaa rauhallista omaa aikaa, jolloin mietit, mitä todella haluaisit elämältäsi.

Mitä kokemuksia haluaisit elämääsi? Millä tavalla haluat kasvaa ja kehittyä? Mitä haluat tuoda tähän maailmaan? Millä tavalla haluat jättää maailman hieman paremmaksi paikaksi täältä lähtiessäsi? Millä tunteilla haluat elämäsi täyttää? Mistä haluat, että sinut muistetaan?

Kysy myös itseltäsi, mitkä haaveet tulevat yhteiskunnan ohjelmoinnista tai egosta käsin, ja mitkä suoraan sydämestäsi.

Sitten vain suunnitelmaa laatimaan, miten voisit joka päivä päästä lähemmäksi haaveitasi!

Kerro minulle kommenteissa, mitä tämä postaus herätti sinussa! Kuulen mielelläni myös, miten ahdistus on estänyt sinua elämästä unelmaelämääsi? Kerro kommenteissa ja jutellaan lisää! 

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022