3 Myyttiä Onnellisuudesta Jotka Sinun Täytyy Unohtaa

miten olla onnellinen onnellisuus rajoittavat uskomuset Mar 04, 2021
3 Myyttiä Onnellisuudesta Jotka Sinun Täytyy Unohtaa

Jo nuorena omaksumme tietyt uskomukset elämästä ja myös onnellisuudesta. Yleisimmät uskomukset ovat, että tietyt ulkoiset asiat tekevät meistä onnellisia tai päinvastoin tietyt asiat tekevät meistä onnettomia. Nämä ovat kuitenkin vain omaksumiamme uskomuksia, ei absoluuttisia totuuksia. Käydäänpä nyt läpi 3 yleistä myyttiä onnellisuudesta, jotka sinun täytyy unohtaa, jotka meidän jokaisen täytyy unohtaa!

Lukiessasi kysy itseltäsi, uskotko sinä näihin myytteihin ja miten niihin uskominen on vaikuttanut elämääsi.

3 Yleistä Myyttiä Onnellisuudesta, Jotka Sinun Täytyy Unohtaa

Kuten jo mainitsin, yleisesti uskotaan, että tietyt ulkoiset asiat tekevät meistä onnellisen ja mikäli meillä ei ole noita asioita, sitten emme tietenkään voi olla onnellisia ennen kuin olemme saaneet haluamamme. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta.

Näin me kuitenkin opimme uskomaan nuoresta saakka, joten ei ole mikään ihme, että maailmassa on niin paljon onnettomuutta, ahdistusta ja masennusta. Sen ei tarvitsisi olla näin.

Mennäänpä sitten asiaan ja käydään läpi 3 yleistä myyttiä onnellisuudesta, jotka sinun ja meidän kaikkien täytyy unohtaa!

3 myyttiä onnellisuudesta jotka sinun täytyy unohtaa

Myytti 1: ” Tarvitsen Kumppanin Ollakseni Onnellinen”

Aika moni meistä oppii siihen, että yksi tärkeimpiä asioita elämässä, on löytää kumppani, hankkia pari lasta ja sitten elämä on mahtavaa. Ja toivottavasti onkin, mutta harmillisen harvoin näin kuitenkaan käy.

Vuosittain tuhannet ja tuhannet avioliitot päätyvät eroon, puhumattakaan siitä, kuinka monet jatkavat elämistä onnettomissa suhteissa. Miksi siis edelleen kuvittelemme, että toinen ihminen voi tehdä meistä onnellisen? Miksi niin moni valitsee mieluummin huonon parisuhteen, kuin yksin elämisen? Se johtuu omista rajoittavista uskomuksistamme!

Et tarvitse toista ihmistä rinnallesi, jotta voit olla onnellinen. On täysin mahdollista nauttia yksinolosta ja olla onnellinen aivan itsekseenkin. Tuolloin on tärkeää nähdä kaikki ne asiat, mitä yksin eläminen mahdollistaa eikä mahdollisia tulevaisuuden uhkakuvia.

Suurimpana etuna yksin elämisessä on mielestäni oma aika. Sinulla on enemmän aikaa tutustua itseesi ja tulla tietoisemmaksi siitä, mitä todella haluat elämältäsi. Sinulla on myös enemmän aikaa tehdä itsellesi merkityksellisiä asioita.

Minusta jokaisen tulisi oppia ensin nauttimaan itsensä kanssa elämisestä ja selvittää kuka on ja mitä oikeasti elämältään haluaa, ennenkuin lähtee hankkimalla hankkimaan parisuhdetta. Kyllä ensin olisi hyvä oppia rakastamaan itseään, ennenkuin yrittääkään rakastaa muita. 

Opimme kuitenkin ulkoistamaan onnellisuutemme jo nuoresta pitäen ja kuvittelemme, että emme voi olla onnellisia, ellei elämässämme ole sitä toista ihmistä täyttämässä sisällämme vellovaa tyhjyyttä.

Muista tämä: tuo tyhjyys, mitä kenties sisälläsi tunnet, ei tule koskaan poistumaan vain, koska saat uuden kumppanin elämääsi. Ei koskaan. Ei edes silloin, kun tuo kumppani täyttää kaikki toiveet listallasi!

Sinun täytyy tehdä oma sisäinen matkasi itseesi ja korjata rajoittavat uskomuksesi omasta riittämättömyydestäsi, arvottomuudestasi ja muista kielteisistä uskomuksista, joihin sinnikkäästi edelleen uskot.

Vasta, kun pystyt rakastamaan itseäsi, voit todella rakastaa toista.

Muista myös, että ei tällä hetkellä yksin eläminen tarkoita, että tulet olemaan yksin ikuisesti, ellet sitten päätä niin, mikä on sekin vallan hyvä ratkaisu. Älä kuitenkaan koskaan tyydy suhteeseen, missä sinun ei ole hyvä olla. Olet aivan liian arvokas sellaiseen!

3 myyttiä onnellisuudesta jotka sinun täytyy unohtaa

Myytti 2: ”Unelmieni Työ Tekee Minusta Onnellisen”

Toinen hyvin tyypillinen myytti onnellisuudesta on, että unelmiesi työ tekee sinusta onnellisen. Ei tee.

Toki se voi hetkellisesti lisätä onnellisuuttasi ja elämänlaatuasi, mutta pysyvää onnea sekään ei tuo. Pian olet jo tottunut tähän ”unelmatyöhön” ja se alkaakin tuntua tylsältä ja merkityksettömältä. Ehkei se sittenkään ole sitä, mitä halusit.

Kannustan kaikkia kyllä löytämään työn, josta nauttii suunnattomasti! Älä missään nimessä tyydy sellaiseen työhön, josta et nauti! Etsi mieluummin oma kutsumuksesi, se työ, joka tuntuu sinusta äärimmäisen merkitykselliseltä.

Sillä, mitä teet työksesi ei ole mitään väliä, kunhan rakastat sitä mitä teet! Muista, että mikään määrä rahaa ei voi korvata sitä, että elit onnellisen ja merkityksellisen elämän, tehden asioita, joista nautit!

Tekemällä työtä, jota rakastat voit varmasti lisätä onnellisuuttasi, mutta pohjimmiltaan onnesi on vain ja ainoastaan omissa käsissäsi.

Myytti 3: ”En Voi Olla Onnellinen, Ennenkuin Saan Mitä Haluan”

On hyvä olla haaveita ja unelmia, kannatan sitä 110%! On kuitenkin virheellistä kuvitella, etteikö voisi olla onnellinen jo nyt, vaikkei vielä eläisikään unelmaelämäänsä.

Vaikka elämä olisi tällä hetkellä todella kaukana tuosta unelmatilanteesta, mikään ei estä sinua olemasta onnellinen jo nyt. Tässäkin on kyse vain ja ainoastaan omasta asennoitumisestasi elämääsi.

Vaikka asuisit kadulla, mikä silloinkaan estäisi sinua olemasta onnellinen? Ei mikään muu kuin omat ajatuksesi ja mielipiteesi tilanteesta. Todellisuudessa voit olla onnellinen koko ajan.

Ennen kuin väität, että olen väärässä, annahan minun tarkentaa hieman. En missään nimessä sano, että on helppoa ottaa tuo valta takaisin itselleen, kun sen on ensin ulkoistanut vuosikymmeniksi, mutta se on täysin mahdollista. Ei meidän tarvitse antaa ulkoisten asioiden viedä mielenrauhaamme.

Muista myös, että jos haluat vetää puoleesi unelmiesi elämän, et tee sitä kärsimyksestä käsin. Et ainakaan kovin kevyesti ja tehokkaasti.

Näin ollen olemalla onnellinen jo nyt ja olemalla kiitollinen unelmiesi toteutumisesta jo nyt, vedät nuo unelmat puoleesi nopeammin ja kevyemmin. Ennen kaikkea, et odota enää jotain ulkoista asiaa, voidaksesi olla onnellinen.

Lue myös: 10 Tapaa Olla Onnellisempi

Miten Voit Muuttaa Rajoittavat Uskomuksesi

Nämä 3 myyttiä onnellisuudesta on sellaisia, jotka sinun täytyy unohtaa, voidaksesi todella olla onnellinen. Toki tähän listaan voisi lisätä kymmeniä ja kymmeniä muita tarinoita, joihin uskomme, jotka rajoittavat elämäämme, mutta jatketaan niistä toisella kertaa.

Kaikki nämä asiat saattavat toki lisätä onnellisuuttasi hetkellisesti, mutta usein ajan myötä tuo onnellisuuden tunne alkaa hiipua ja se sama työ tai kumppani, ei enää miellytäkään sinua. Ihmettelet, miten tuo kumppani tai työ voikaan ärsyttää sinua niin paljon, vaikka vain vuosi sitten se oli parasta, mitä tiesit!

Miten voi todella olla onnellinen? Aidoimmillaan onnellisuus kumpuaa sisältäsi, joten valta siihen on sinulla itselläsi. Se, mikä tekee sinusta onnellisen tai onnettoman, on oma suhtautumisesi elämään ja siinä tapahtuviin asioihin, ei nuo asiat itsessään.

Jos annat yllämainittujen tai minkä tahansa ulkoisen asian olla vastuussa omasta onnellisuudestasi, mitä tapahtuu, kun menetät nuo asiat? Vaivutko epätoivoon ja olet onneton?

Haluan muistuttaa sinua, että voima on sinussa itsessäsi. Sinä voit valita olla onnellinen, huolimatta siitä, miten elämäsi ulkoiset olosuhteet ovat tällä hetkellä!

Kysy siis itseltäsi, missä asioissa annat vallan ulkoisille olosuhteille ja muille ihmisille? Milloin ne saavat päättää, oletko sinä onnellinen vai et?

Löydä ja muuta omat rajoittavat uskomuksesi seuraavien kysymysten avulla:

1 Mikä elämäsi osa-alue ei tällä hetkellä suju haluamallasi tavalla?

2 Mitä ajattelet kyseisestä asiasta? Mitä uskomuksia sinulla siitä on?

3 Ovatko nuo ajatukset ja uskomukset totta?

4 Miksi ne eivät ole totta? Mitä todisteita sinulla on sen puolesta, että ne eivät ole totta?

5 Mihin uskoisit mieluummin? Kirjoita ylös uusi, voimaannuttava uskomuksesi!

Seuraavaksi ala ohjelmoida tätä uutta, voimaannuttavaa uskomusta rajoittavan tilalle. Laita tuo uusi uskomuksesi näkyville, jotta näet sen useita kertoja päivän aikana. Vaikka se saattaakin tuntua alkuun hassulta, toista tuota uskomusta itsellesi uudestaan ja uudestaan. Toistojen kautta siitä alkaa tulla hallitseva uskomus!

Muista olla kärsivällinen, lujassa olevat uskomukset eivät useinkaan lähde ihan sormia napsauttamalla, mutta nyt olet päässyt jo pitkälle muutoksen tiellä! Pysy sillä tiellä ja tulet huomaamaan muutoksia elämässäsi! 

Kerrothan kommenteissa mitä rajoittavia uskomuksia sinulla on onnellisuuteen liittyen! Saatat näin auttaa jotakuta toista lukijaa huomaamaan jonkin rajoittavan uskomuksen omassa elämässään!

Jutellaan taas ensi viikolla!

3 myyttiä onnellisuudesta jotka sinun täytyy unohtaa

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022